ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κανονικά στις εφημερίες του ΕΣΥ και οι ... Δήμαρχοι γιατροί

Στο πρόγραμμα εφημεριών τωννοσοκομείων της περιοχής τους (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) θα συμμετέχουν στο εξής όλοι οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοικαι πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίοι είναι γιατροί, σύμφωνα μευπουργική απόφαση.
Κανονικά στις εφημερίες του ΕΣΥ και οι ... Δήμαρχοι γιατροί

Στο πρόγραμμα εφημεριών τωννοσοκομείων της περιοχής τους θα συμμετέχουν στο εξής όλοι οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοικαι πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίοι είναι γιατροί, σύμφωνα μευπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών κ. κ. ΑδωνιςΓεωργιάδης και Ιωάννης Μιχελάκης.

Η απόφαση δεν περιλαμβάνειτην Αττική και την Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τηναπόφαση, επιτρέπεται η συμμετοχή δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων,οι οποίοι είναι ιατροί του Ε.Σ.Υ., ανεξάρτητα αν τελούν στην προβλεπόμενη από τοάρθρου 93 του Ν.3852/2010 ειδική άδεια, στο πρόγραμμα εφημεριών τουνοσοκομείου, πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης,ή του κέντρου υγείας στο οποίο υπηρετούν, προκειμένου να αντιμετωπιστούνπραγματικές ανάγκες.

Ο Συντονιστής Διευθυντής τηςαντίστοιχης υπηρεσίας του νοσοκομείου βεβαιώνει τη σχετική ανάγκη συμμετοχήςτους στο πρόγραμμα εφημεριών και υποβάλλει εισήγηση προς έγκριση στονΑναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου, ή στον Διοικητή για τα Νοσοκομεία που έχουν399 ή λιγότερες κλίνες.