ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Στηρίζουμε την απεργία των εργαστηριακών

 Κάλεσμα προς τους γιατρούς να στηρίξουν τη διήμερη απεργιακήκινητοποίηση των συναδέλφων τους εργαστηριακών- σήμερα και αύριο-  απευθύνει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος,στέλνοντας το μήνυμα ότι «συνεχίζεται ο αγώνας των γιατρών ενάντια στο κλείσιμομικρών και μεσαίων εργαστηρίων και χειρουργείων» και προειδοποιώντας παράλληλατην Πολιτεία, ότι «Η πολιτική του διαίρει και βασίλευε δεν θα περάσει».
ΠΙΣ: Στηρίζουμε την απεργία των εργαστηριακών

Κάλεσμα προς τους γιατρούς να στηρίξουν τη διήμερη απεργιακήκινητοποίηση των συναδέλφων τους εργαστηριακών- σήμερα και αύριο- απευθύνει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος,στέλνοντας το μήνυμα ότι «συνεχίζεται ο αγώνας των γιατρών ενάντια στο κλείσιμομικρών και μεσαίων εργαστηρίων και χειρουργείων» και προειδοποιώντας παράλληλατην Πολιτεία, ότι «Η πολιτική του διαίρει και βασίλευε δεν θα περάσει».

«Νασταματήσουν να αντιδικούν στις πλάτες της υγείας, του έλληνα ιατρού, αλλά καιτου πολίτη αυτής της χώρας», τονίζει με έμφαση ο κ. Βλασταράκος προς τους εκπροσώπουςτης Πολιτείας.

Πρέπει - σημειώνει ο κ. Βλασταράκος -να συνεργαστούμε, όλοι μαζί , ενωμένοι, για μια υγεία με αξιοπρέπεια, χωρίςδιαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς επιβαρύνσεις, και προσθέτει: «Οι διαχωρισμοί, οι στείρες αντιδικίες καιαντεγκλήσεις, ευνοούν τα σχέδια εκείνων, που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν μέσααπό την κρίση ότι έχει απομείνει όρθιο στον τομέα της υγείας και τηςπερίθαλψης. Οι Έλληνες ιατροί και πολίτες με αξιοπρέπεια αντιδρούν και θααντιδράσουν».

Αναφορικά με την απεργία τωνεργαστηριακών σήμερα και αύριο, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, τονίζει: «Οιεργαστηριακοί γιατροί απεργούν, διεκδικώντας το δικαίωμα και την αξιοπρέπειαστην εργασία και την συνέχιση της προσφοράς στον έλληνα εργαζόμενο, τον άνθρωποτης γειτονιάς, τον άνεργο και ανασφάλιστο συμπολίτη μας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, ηπροσπάθεια για την υποβάθμιση και το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων ιατρείωνκαι εργαστηρίων με τις «ιατροκτόνες» αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ και της Πολιτείας,όπως η εφαρμογή του απαράδεκτου rebate, του claw back, η μεγάλη καθυστέρησηαποπληρωμής δεδουλευμένων και άλλες γραφειοκρατικές και δυσλειτουργικέςδιαδικασίες, επιφέρει την καθολική αντίδραση του ιατρικού κόσμου.

Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,ο Πρόεδρος του ΠΙΣ εκφράζει την αντίθεσή του σε σχέδια που οδηγούν σε κλείσιμο Μονάδων, απολύσεις, διαθεσιμότητα,κινητικότητα ή αλλαγή εργασιακών σχέσεων.