ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΕΟΠΥΥ επιβάλει και στους γιατρούς το clawback!

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τους γιατρούς και συγκεκριμένα τους εργαστηριακούς γιατρούς να του δώσουν πίσω το 70% από εκείνα που θα τους δώσεις όταν θα εξοφλήσει τα χρέη του!
Ο ΕΟΠΥΥ επιβάλει και στους γιατρούς το clawback!

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τους γιατρούς καισυγκεκριμένα τους εργαστηριακούς γιατρούς να του δώσουν πίσω το 70% από εκείναπου θα τους δώσεις όταν θα εξοφλήσει τα χρέη του!

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, πάνω από τα ως πρότινοςδυσβάστακτα χαράτσια του rebate, κλήθηκαν την Παρασκευή από τον ΕΟΠΥΥ οιεργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ να αποδώσουν κι άλλοεπιπλέον «χαράτσι», το clawback που μεσοσταθμικά ανέρχεται πλέον στο 35%.

Ο ΙΣΑ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα αυτό επιβίωσης των γιατρώνμελών του, θα σταθεί στη συνέχιση της επίσχεσης των εργαστηριακών γιατρών, καιθα κορυφώσει την κινητοποίηση του με όλους τους Παρόχους και τους ΧρήστεςΥγείας για να αποτρέψουν τον αφανισμό και την τελειωτική σύνθλιψη γιατρών καιαρρώστων.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο ανθρωποκτόνομέτρο είναι αυτό αν αναλογιστεί ότι το ποσό που καλείται τελικά να αποδώσει ο γιατρός στον ΕΟΠΥΥ για το 2013 είναιμεσοσταθμικά 20-30% για το rebate και 35% για το claw back, δηλαδή προσθετικά60% των εσόδων του. Αν σε αυτό,προστεθεί και το 10% των ελεγκτικών εταιρειών που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ ότι θαεπιβαρύνει το γιατρό, τότε βλέπουμε την αλήθεια κατάματα: έναν Ασφαλιστικόοργανισμό που ζητάει πίσω το 70% των εσόδων του γιατρού… φαινόμενο πρωτάκουστοσε όλη την οικουμένη…

Αυτό που δίνει στο φαινόμενο ιδιαίτερηπαγκόσμια πρωτοτυπία, είναι ότι το κράτος ζητάει πίσω για το 2013, το 70% τωνεσόδων του γιατρού που δεν έχει αποπληρώσει, αφού η αποπληρωμή του 2013 έφτασεως τον Απρίλιο, με απλήρωτους τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αυγουστο,Σεπτέμβριο,Οκτώβριο,Νοέμβριο!!!!!

Και αυτά που δεν πληρώθηκε ο γιατρός καλείταισήμερα να τα αποδώσει πίσω!!

Επίσης δε λαμβάνεται υπόψιν και το ανελαστικόκόστος λειτουργίας των εργαστηριών, το οποίο ξεπερνά και το 40% του κύκλουεργασιών τους.

Δηλαδή, αναφέρει ο ΙΣΑ, «ο Εθνικός ΟργανισμόςΠαροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζητά από το μικρόβιοπαλαιστή γιατρο να τον χρηματοδοτήσει!!!

Αλήθεια, ο ΕΟΠΥΥ τους θεωρεί σπόνσορες τουΟργανισμού…ή μήπως εκδικείται τους γιατρούς επειδή ασκούν την ιατρική καιτους ασθενείς επειδή χρειάζονταιεξετάσεις;».