ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία

Εικόνες τριτοκοσμικές με απίστευτη ταλαιπωρία του κόσμου πουστοιβάζεται στις ουρές των γραφείων κινήσεως για το πολυπόθητο χαρτάκιπροτεραιότητας κατά τη διάρκεια των εφημεριών κατέγραψε ο φωτογραφικός φακόςτης NEWSBOMB
Τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία

Εικόνες τριτοκοσμικές με απίστευτη ταλαιπωρία του κόσμου πουστοιβάζεται στις ουρές των γραφείων κινήσεως για το πολυπόθητο χαρτάκιπροτεραιότητας κατά τη διάρκεια των εφημεριών κατέγραψε ο φωτογραφικός φακόςτης NEWSBOMB.

Στο οδοιπορικό της εφημερίδας καταγράφονται οι σφοδροί διαπληκτισμοίτων ασθενών με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τις εταιρείεςσεκιούριτι, που είναι καθημερινό φαινόμενο, αφού οι ελλείψεις σε ανθρώπινοδυναμικό καθιστούν αδύνατη την λειτουργία των νοσοκομείων.

Στην εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου οι δημοσιογράφοιτης εφημερίδας, έγιναν μάρτυρες τριών περιπτώσεων όπου λίγο έλειψε οι πολίτεςνα πιαστούν στα χέρια με τους γιατρούς.


Οι ασθενείς χάνουν την ψυχραιμία τουςαφού περιμένουν ατέλειωτες ώρες για να εξυπηρετηθούν από ελάχιστους γιατρούς.Όπως επισημαίνει και ο Δημήτρης Κουρουβατάλης, μέλος του σωματείου τωνεργαζομένων στο Ιπποκράτειο, οι εξάρσεις του κόσμου είναι αναμενόμενες αφού «μετις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις έχει μειωθεί το προσωπικό και έχει αυξηθεί κατά30% με 40% η προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Δενυπάρχει μεσαία τάξη που να μπορεί να πηγαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Όλοι σταδημόσια έρχονται και δεν εξυπηρετούνται όπως θα έπρεπε».

Ακόμα και οι νοσηλευτές τόσο δύσκολες καταστάσεις δεν έχουν αντιμετωπίσειποτέ ξανά: «Αυτό που ζούμε δεν υπάρχει. Το Εθνικό Σύστημα Υγείαςέχει μπει στην προκρούστια κλίνη του ΆδωνιΓεωργιάδη ο οποίος χωρίς κανένα ενδοιασμό αφανίζει μονάδες υγείας.Αναρωτιόμαστε ποιους στόχους εξυπηρετεί ο υπουργός; Το Εθνικό Σύστημα ή ταιδιωτικά συμφέροντα που καπηλεύονται τον χώρο της υγείας. Από1/1/2014 τα πράγματα θα αλλάξουν δραματικά» συμπληρώνει ο κ. Κουρουβατάλης αφούο κόσμος θα αναγκάζεται να πληρώνει και τα 25 ευρώ».


Η εικόνα που αντικρίσαμε στον Ευαγγελισμό εξίσουαπογοητευτική. Το νοσοκομείο θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή, αφού οισεκιούριτι που έχει τοποθετήσει το υπουργείοΥγείας αντί να λύνουν το πρόβλημα των καθυστερήσεων τοπεριπλέκουν.

Συνομιλήσαμε με γυναίκα ασθενή που ήρθε με χτυπημένο πόδι την οποίατην έβαλαν σε προθάλαμο αναμονής και της έδωσαν το νούμερο 644 παρά το γεγονόςότι ήταν επείγον περιστατικό. «Η έννοια του επείγοντος έχεικαταργηθεί» μας λένε οι πολίτες. Όλοι περιμένουν στην ουρά και εκφράζουν στη NEWSBOMB τη δυσφορία τους για τηνταλαιπωρία που υφίστανται ακόμη και για να πάρουν ταφάρμακά τους.

«Εγώ που έπαιρνα τα φάρμακά μου με 50 ευρώ, τώρα μου δικαιολογούνμόνο τα 20 ευρώ και αναγκάζομαι να βάλω τα υπόλοιπα από την τσέπη μου» λέειστην NEWSBOMB έναςαπό τους ασθενείς που περιμένει στον προθάλαμο να έρθει η σειρά του.


«Ο κόσμος έχει μειώσει ακόμα και τιςποσότητες των φαρμάκων που έπαιρνε διότι πλέον τους γράφουν μόνο γενόσημα.Όταν ένας άνθρωπος παίρνει για χρόνια τα φάρμακά του προτιμά να παίρνειτο αυθεντικό και να πληρώνει τη διαφορά παρά να παίρνει το γενόσημο.Υπάρχει επιφυλακτικότητα από την πλευρά των ασθενών» λέει στη ΝEWSBOMB η κυρία Ελένη Βλάχου που διατηρείφαρμακείο κοντά στον Ευαγγελισμό. Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων ο κ.Τάσος Δερμάτης, νοσηλευτής, προσθέτει:

«Υπάρχουν ελλείψεις και σε υλικά και σε φάρμακα και γίνεται μεγάληπροσπάθεια να τα καλύψουμε. Αφού ο προϋπολογισμός έχει πέσει κατά 200%με 300% κάτω, είναι αναμενόμενο να μπαίνουν προτεραιότητες και αυτό μπορεί ναστοιχίσει και τη ζωή κάποιου, αυτό είναι αλήθεια. Ναι, σε πολλές περιπτώσειςμπορεί να παίζεται κορώνα γράμματα η ζωή των ανθρώπων. Όταν είναι ναεπιλέξεις για παράδειγμα στις ακτινοθεραπείες μεταξύ ενός 30χρονου και ενός70χρονου, ποιόν θα βάλεις πρώτο; Άρα τον ένα θα τον χάσεις εκ των πραγμάτων.Όμως αυτή την Ελλάδα δεν την θέλουμε εμείς».

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις δίνει σε ιδιώτες τα κέντρα υγείας με ύποπτεςδιαδικασίες

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνεςαξιωματούχους

Μ. Βλασταράκος: Οι αριθμοί δεν έχουν αξία όταν οιάνθρωποι πεθαίνουν

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τηθεραπεία

Γιατροί: «Μας σκοτώνετε κ. Άδωνι»

Πατούλης: O Άδωνις καταστρέφει το πλεονέκτημα της Ελλάδας

Τέλοςστη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη

Με υπογραφή Άδωνη η ταφόπλακα και στα εμβόλια

Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλλω τον Άδωνι

Ήρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;

Προμελετημένη μεθόδευση Γεωργιάδη με τις ευλογίεςΣαμαρά

Κοινή έκκληση για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Υγεία

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι με χρονολογική σειρά