ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΟΠΥΥ: αναστατωμένοι οι γιατροί για το clawback

ΕΟΠΥΥ: αναστατωμένοι οι γιατροί για το clawback
Μεγάλη αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η αιφνίδια αποστολή «νέων κουρεμάτων» (που αφορούν σε clawback και reabte) στους υπολογιστές τους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ξαφνικό οικονομικό θάνατο και απειλούν με προσφυγή στην Δικαιοσύνη

Μεγάλη αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η αιφνίδια αποστολή «νέων κουρεμάτων» (που αφορούν σε clawback και rebate) στους υπολογιστές τους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ξαφνικό οικονομικό θάνατο και απειλούν με προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, για κάθε 100 ευρώ που χρωστά ο Οργανισμός, πληρώνει μόνο τα 23 ευρώ τα οποία στην συνέχεια το κράτος τα φορολογεί με αποτέλεσμα να μένουν στον ιατρό, λιγότερα από 15 ευρώ.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, εκφράζουν την αγανάκτησή τους στην τακτική των "κουρεμάτων" και καλούν την διοίκηση του Οργανισμού, να ανακαλέσει το ισοπεδωτικό μέτρο των απανωτών "κουρεμάτων" καθώς επίσης να τηρήσει απαρέγκλιτα τους όρους της αρχικής σύμβασης με τους συνεργάτες του.

Μετά από ανάλυση των συλλεγμένων στοιχείων, προκύπτουν τα ακόλουθα, σύμφωνα με το ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ:

1. Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί : ισοπεδωτική νέα περικοπή που αγγίζει το 37% που προστίθεται στην υφιστάμενη περικοπή του 30% και το 10% της παρακράτησης ! Με άλλα λόγια για κάθε 100 ευρώ που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει μόνο τα 23 τα οποία στην συνέχεια το κράτος τα φορολογεί με αποτέλεσμα να μένουν στον ιατρό λιγότερα από 15 !!! Στο τέλος αν συνεχίσει έτσι ο ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει από τους ιατρούς να πληρώνουν για να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του!

2. Εργαστηριακοί ιατροί: ο συνδυασμός της επιβολής υψηλού ποσοστού clawback σε εργαστηριακές μονάδες ακόμη και με μικρό κύκλο εργασιών και μικρό rebate κυμαίνεται από 32% - 45% !!  Εάν προστεθεί και το κόστος εκκαθάρισης των δαπανών των παρόχων του ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, προκύπτει ότι είναι αδύνατη η επιβίωση των διαγνωστικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 


BEST OF NETWORK