ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Καρδίτσα: Δεν μπορούν να ελέγξουν το αίμα, σταματούν χειρουργεία

Γραφειοκρατικοί λόγοι αναγκάζουν το νοσοκομείο Καρδίτσας νααναβάλει τα προγραμματισμένα χειρουργεία,
Καρδίτσα: Δεν μπορούν να ελέγξουν το αίμα, σταματούν χειρουργεία

Γραφειοκρατικοί λόγοι αναγκάζουν το νοσοκομείο Καρδίτσας νααναβάλει τα προγραμματισμένα χειρουργεία, επειδή δεν μπορεί αυτές τις ημέρες ναελέγξει μοριακά το αίμα που προορίζεται για μεταγγίσεις.

Σύμφωνα με επείγον έγγραφο που αποστέλλεται προς τονδιοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας , με κοινοποίηση στης 5ηΥγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) από τον Διευθυντήτης Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Αθανασίου , υπάρχεικατεπείγουσα ανάγκη να σταματήσουν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και οιμεταγγίσεις σε χρόνια περιστατικά και να γίνονται μόνο σε εξαιρετικά επείγουσεςπεριπτώσεις λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση μεταφοράςευθύνης της αιμοδοσίας Καρδίτσας για τον μοριακό έλεγχο από το Κέντρο ΑίματοςΛάρισας στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, οπότε δε γίνεται μοριακός έλεγχος στιςσυλλεγόμενες μονάδες αίματος , μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Ο διευθυντής της Αιμοδοσίας κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου,ζητάει την κατανόηση και τη συνεργασία όλων των γιατρών του νοσοκομείου αφούυπάρχει κίνδυνος δυσάρεστων και τραγικώνπεριστατικών.