ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το νοσ. Καρδίτσας ζητά άμεσα επικουρικό ρευματολόγο

Την άμεση πρόσληψη επικουρικού ρευματολόγου ιατρού στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ζητά η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα καθώς με ένα μόνο ιατρό υποστηρίζεται σήμερα το Ρευματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καρδίτσας, που είναι το μόνο Δευτεροβάθμιο νοσοκομειο της 5ης Υ.Π.Ε., που διαθέτει ρευματολόγο, ενώ οι ασθενείς δεν παρακολουθούνται σ’ άλλο κέντρο.

Το νοσ. Καρδίτσας ζητά άμεσα επικουρικό ρευματολόγο

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ρευματοπαθείς να είναι εξαρτημένοι από έναν και μόνο γιατρό, το τμήμα να μην λειτουργεί κατά την απουσία του για οποιοδήποτε λόγο και έτσι οι θεραπείες των ασθενών να ακυρώνονται και να μην υπάρχει η δυνατότητα συνταγογράφησης των φαρμάκων τους.

Επιπλέον, το τηλεφωνικό κέντρο 1535 για νέα περιστατικά δεν λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο.
Η διοίκηση του νοσοκομείου και η 5 Υ.Π.Ε. έχουν ενημερωθεί εγγράφως και προφορικά αλλά δυστυχώς προ το παρόν τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα) με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας και με κοινοποίηση στους Διοικητές της 5ης Υ.Π.Ε και του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτασας ζητά την άμεση πρόσληψη επικουρικού ρευματολόγου ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας τονίζοντας τα μεγάλα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ελλείψει του ιατρικού προσωπικού.