ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Αγ. Νικολάου: Ανοιγοκλείνουν κλινικές και εφημερίες

Κλειστή ήταν και πάλι πριν δύο ημέρες η παιδιατρική κλινικήτου Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στην Κρήτη, λόγω έλλειψης γιατρών στις εφημερίεςκαι η κλινική τις επόμενες
Νοσ. Αγ. Νικολάου: Ανοιγοκλείνουν κλινικές και εφημερίες

Κλειστή ήταν και πάλι πριν δύο ημέρες η παιδιατρική κλινικήτου Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στην Κρήτη, λόγω έλλειψης γιατρών στις εφημερίεςκαι η κλινική τις επόμενες λειτουργεί μόνο ως εξωτερικό ιατρείο και μόνο τα πρωινά, ενώ είναι άγνωστο αν μέχριτις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εφημερίες. Τα παιδιά που νοσηλεύονται στηνΠαιδιατρική Κλινική έχουν πάρει εξιτήριο και όσα χρειάζονται νοσηλείαμεταφέρονται σε άλλο νοσοκομείο της Κρήτης.

Όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑγίουΝικολάου, «η παιδιατρική κλινική του ΓΝΑΝ κλείνει για 6η φορά μέσα στο 2013,λόγω των κενών στις εφημερίες, ενώ τόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου Αλ.Μαυρικάκης, όσο και ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης κ. Γρηγοράκης δεν έχουν κάνει τίποτα το αποτελεσματικό γιανα λυθεί το πρόβλημα που απασχολεί την υγειονομική κάλυψη εκατοντάδων παιδιώνστην περιοχή που καλύπτει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, ενώ η ΔΥΠΕ με απόφαση της έχει μετακινήσει παιδίατρο τουΓΝΑΝ σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου».

Παράλληλα, σημειώνουν οι εργαζόμενοι, παραμένει κλειστή και η ορθοπεδική κλινικήτου ΓΝΑΝ (μέχρι το τέλος Νοεμβρίου) ενώ στην εφημερία του νοσοκομείου πριν δύοημέρες, δεν εφημέρευε ούτε καρδιολόγος, ούτε ακτινολόγος, ούτε μικροβιολόγος,ούτε ουρολόγος, ούτε ΩΡΛ, διαμορφώνοντας μια κατάσταση επισφαλούς και ελλιπούςεφημερίας του Νοσοκομείου, κάτι που συνηθίζεται πολλές ημέρες κάθε μήνα τοτελευταίο διάστημα.

Και οι εργαζόμενοι καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους «την ίδιαώρα που ο τηλευπουργός υγείας δηλώνει ότι θέλει αυτός να πάρει από την τρόικατη δόξα για το ότι πράττει το αυτονόητο απολύοντας γιατρούς του ΕΟΠΠΥΥ, δεν μπορεί να διασφαλίσει την αυτονόητηασφαλή και πλήρη λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας, εκθέτοντας σε κίνδυνοτον πληθυσμό, ακόμα και τα παιδιά. Αυτή τη δόξα ποιος θα την πάρει;».