ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Απεργία και στα νοσοκομεία την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν απο κοινού, οι νοοσκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι των δημόσιων νοσοκομειων όλης της χώρας, με αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 12 το μεσημερι έξω από το υπουργείο Υγείας.

Απεργία και στα νοσοκομεία την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Σε 24ωρηαπεργία προχωρούν απο κοινού, οι νοοσκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτικοίυπάλληλοι των δημόσιων νοσοκομειων όλης της χώρας, με αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ καιτης ΠΟΕΔΗΝ. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 12 το μεσημεριέξω από το υπουργείο Υγείας.

Σεανακοινωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι “οι νοσοκομειακοί γιατροί και οινοσηλευτικοί υπάληλοι απεργούν για να υπερασπίσουμε ότιαπέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και να διεκδικήσουμε ένα καθολικό,ολοκληρωμένο, αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με ισότιμες, ποιοτικές,δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, προςόλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Τη μέρα της απεργίας διοργανώνουμεσυλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας από κοινού με τουςγιατρούς και τους εργαζόμενους στα Ψυχιατρεία που διαλύονται, στον ΕΟΠΥΥ πουκατεδαφίζεται, με συλλόγους ασθενών και εργαζόμενους άλλων κλάδων πουβρίσκονται σε κινητοποίηση.