ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς ανά νοσοκομείο

Τις δραματικές ελλείψεις γιατρών σε πολλά νοσοκομεία τηςπεριφέρειας, έχει καταγράψει η ΟΕΝΓΕ, η οποία καλεί τους συναδέλφους της να κάνουναντίστοιχη αποτύπωση στα νοσοκομεία που υπηρετούν, προκειμένου να διαμορφωθείμία συνολική εικόνα για τα δημόσια νοσοκομεία.
Οι δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς ανά νοσοκομείο

Τις δραματικές ελλείψεις γιατρών σε πολλά νοσοκομεία τηςπεριφέρειας, έχει καταγράψει η ΟΕΝΓΕ, η οποία καλεί τους συναδέλφους της να κάνουναντίστοιχη αποτύπωση στα νοσοκομεία που υπηρετούν, προκειμένου να διαμορφωθείμία συνολική εικόνα για τα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα « με βάσητους υπάρχοντες οργανισμούς των νοσοκομείων και όχι τη τελική εικόνα που πρέπεινα περιγράφει ένας άρτιος Υγειονομικός Χάρτης, λείπουν σήμερα άνω των 6.000γιατρών ΕΣΥ, πρόβλημα που αποτελεί υγειονομική βόμβα».

Συγκεκριμένα, τα κενά έχουν ως εξής:

Γ.Ν. ΒΕΡΟΙΑΣ: λόγω υποστελέχωσης κλείνουν τα προγράμματαεφημεριών της Χειρουργικής, της Γυναικολογικής, της Ορθοπεδικής Κλινικής.Ελάχιστος είναι ο αριθμός των Αναισθησιολόγων.

Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Η Ορθοπεδική Κλινική διακόπτει το πρόγραμμαεφημεριών. Κενά έχουν η Παιδιατρική, η Οφθαλμολογική, η Γυναικολογική, ηΚαρδιολογική, η ΩΡΛ Κλινική, το Νεφρολογικό Τμήμα, το Μικροβιολογικό και ηΑιμοδοσία.

Γ.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Έκλεισαν η Γαστρεντερολογική καιΟφθαλμολογική Κλινική, έμειναν με έναν γιατρό η ΩΡΛ, το Ογκολογικό καιΑιματολογικό Τμήμα

Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα η Παιδιατρικήκαι Γυναικολογική Κλινική

Π.Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Η Αγγειοχειρουργική Κλινική δεν μπορεί νακαλύψει όλο το πρόγραμμα εφημεριών της, κενά έχουν και τα Τμήματα Ογκολογικό,Ακτινοθεραπευτικό και Πυρηνικής Ιατρικής

Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Μ έναν γιατρό έμειναν η Ουρολογική καιΟφθαλμολογική Κλινική, με δύο η Γυναικολογική, η ΩΡΛ, το Μικροβιολογικό, ηΑιμοδοσία, και σε δύο μήνες και η Παιδιατρική Κλινική. Λόγω υποστελέχωσης δεναναπτύχθηκαν οι προβλεπόμενες Κλινικές Πνευμονολογική, Νεφρολογική,Νευρολογική, Ψυχιατρική.

Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με 60 ασθενείς,έμεινε χωρίς Νεφρολόγο και αποσπάσθηκε για κάλυψη ο Διευθυντής της αντίστοιχηςτων Τρικάλων. Κενά παρουσιάζουν και η Παιδιατρική, η Γυναικολογική, ηΟφθαλμολογική, η Ουρολογική, η ΩΡΛ Κλινική.

Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ: Με έναν γιατρό λειτουργούν η Αγγειοχειρουργικήκαι Παιδοχειρουργική Κλινική, με κενά η Παιδιατρική, η Νεφρολογική, η Νευρολογική,η Θωρακοχειρουργική Κλινική

Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Κανείς πνευμονολόγος, κενά στη Χειρουργική, τηνΟφθαλμολογική, την Ουρολογική Κλινική και το Μικροβιολογικό Τμήμα.

Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Με δύο γιατρούς η Χειρουργική καιΚαρδιολογική Κλινική, με έναν η Ορθοπεδική και η ΩΡΛ.

Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ: Η Παθολογική Κλινική δανείζεται παθολόγους απότο ΓΝ Γιαννιτσών για να καλύψει τις εφημερίες της.

Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Μόνον ένας παιδίατρος.

Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Κενά παρουσιάζουν η Ορθοπεδική, ηΠαιδιατρική, η Οφθαλμολογική Κλινική.

Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ: Η Παθολογική και Χειρουργική Κλινική απέμεινανμε δύο γιατρούς.

Γ.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Δεν υπάρχει Γαστρεντερολόγος, Νευρολόγος,Δερματολόγος, στη μονάδα τεχνητού νεφρού υπάρχει ένας μόνον νεφρολόγος, μεγάλακενά στη Γυναικολογική – ΩΡΛ – Παιδιατρική – Ουρολογική - Κλινική, στοΑναισθησιολογικό, στη ΜΕΘ, στην Αιμοδοσία, υπάρχει μόνον ένας παιδοχειρουργόςκαι ένας γναθοχειρουργός.

Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Το τμήμα επειγόντων περιστατικών λειτουργείμε έναν μόνον γιατρό, μεγάλα κενά στην Ουρολογική και Οφθαλμολογική Κλινική.

Γ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κανείς Ψυχίατρος, μεγάλα κενά στηνΟρθοπεδική, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική, την ΩΡΛ Κλινική.

Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ: Με έναν καρδιολόγο και έναν παιδίατρο.

Γ.Ν. ΛΗΜΝΟΥ: Μ έναν παθολόγο, έναν χειρουργό, ένανακτινολόγο, έναν νεφρολόγο και έναν γυναικολόγο.

Στη ΓΑΥΔΟ, δεν υπάρχει κανείς γιατρός

ΜΗΛΟΣ: Δεν υπάρχουν Ακτινολόγος, Καρδιολόγος, Πνευμονολόγος,Μικροβιολόγος.

ΠΑΤΜΟΣ: Δεν υπάρχει Παιδίατρος.

ΝΑΞΟΣ: Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού χωρίς Νεφρολόγους.

ΠΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει Παιδίατρος.

Αντίστοιχα κενά υπάρχουν και στα νοσοκομεία και ΚέντραΥγείας της Λήμνου, της Μυτιλήνης, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, τηςΚαρύστου, των Κυθήρων, της Χίου, της Σύρου, της Λέρου, των Χανίων, των Σερρών,της Φλώρινας, της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης, των Γρεβενών, της Κοζάνης, τηςΠτολεμαϊδας, της Έδεσσας, της Δράμας, της Θήβας, της Χαλκίδας, της Καρύστου,της Κύμης, του Καρπενησίου, της Ιεράπετρας, της Νεάπολης, της Σητείας, τηςΠάτμου, της Τήνου, της Τζιά, της Κώ, της Σκοπέλου, της Ικαρίας…