ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κεφαλογιάννη: να συνδυάσουμε το ταξίδι με την Ιατρική Φροντίδα

Την  διαπίστωση ότι η Ελλάδα μπορεί να συνδυάσειτο ταξίδι με την ιατρική φροντίδα, με προοπτική η χώρα μας να καταστεί ένας σημαντικόςπαγκόσμιος «παίκτης» στο χώρο του παγκόσμιου τουρισμού, εξέφρασε σήμερα, ηυπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδουγια τις Μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας- Βελτιώνοντας την Υγεία τωνπολιτών».
Κεφαλογιάννη: να συνδυάσουμε το ταξίδι με την Ιατρική Φροντίδα

Την διαπίστωση ότι η Ελλάδα μπορεί να συνδυάσειτο ταξίδι με την ιατρική φροντίδα, με προοπτική η χώρα μας να καταστεί ένας σημαντικόςπαγκόσμιος «παίκτης» στο χώρο του παγκόσμιου τουρισμού, εξέφρασε σήμερα, ηυπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδουγια τις «Μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας- Βελτιώνοντας την Υγεία τωνπολιτών» στο Μέγαρο Μουσικής.

Η υπουργός, τόνισε ότι ηυγεία, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αλλά και απαιτητικούς τομείς της οικονομίαςκαι κοινωνίας μας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει τον ΙατρικόΤουρισμό ως άμεση προτεραιότητα και να συνδυάσει ιδανικά το ταξίδι με τηνιατρική φροντίδα για ήπιες ιατρικές παρεμβάσεις. Την υψηλή δε παροχή υπηρεσιώνυγείας, μπορεί να την προσφέρει όχι μόνο στον ξένο τουρίστα, αλλά και στονέλληνα πολίτη και ασθενή, είπε.

Αναφορικά με την επιμήκυνση τηςτουριστικής περιόδου, η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι αυτό θα σηματοδοτήσειοικονομίες κλίμακος, και θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη μιας σειράς τομέων όπωςη φαρμακοβιομηχανία, ο πρωτογενής τομέας και φυσικά ο τουρισμός.