ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μ. Μαλλιώρη: Τα χρήματα έχουν πάει για μισθοδοσία προσωπικού

Οι μαύρες τρύπες που έχουν εντοπιστεί, λόγω μεταφοράςπιστώσεων, είναι η κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού, δήλωσε η πρόεδρος τουΟΚΑΝΑ
Μ. Μαλλιώρη: Τα χρήματα έχουν πάει για μισθοδοσία προσωπικού

Οι μαύρες τρύπες που έχουν εντοπιστεί, λόγω μεταφοράςπιστώσεων, είναι η κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού, δήλωσε η πρόεδρος τουΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη στη διάρεκια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εκτάκτωςαμέσως μετά τη συνέντευξη της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή.

Η κα. Μαλλιώρη απαντώντας στις κατηγορίες της υφυπουργούΥγείας για έλλειψη στοιχείων, απάντησε ότι σε ό,τι αφορά τα Κεντρα Πρόληψης,δεν έχουν στείλει όλα απολογισμό και γι αυτό το λόγο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμήςστοιχεία στα χέρια της υφυπουργού, Ζέττας Μακρή.

Η κ. Μένη Μαλλιώρη διέψευσε ρήτα ότι υπάρχουν " μαύρεςτρύπες" στον ΟΚΑΝΑ και δηλώνει "καμμία μαύρη τρύπα δεν υπάρχει.Χαίρομαι πάρα πολύ που η υφυπουργός μιλάει για ελέγχους, αλλά πριν αυτοίολοκληρωθούν, δεν είναι καλό να μιλάμε και να στιγματίζουμε έναν οργανισμό. Έχωκινηθεί με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της διασφάλισηςτου δημοσίου συμφέροντος".

Σχετικά με το ερώτημα πού έχουν πάει τα χρήματα, η κ.Μαλλιώρη δήλωσε ότι έχουν δοθεί για κάλυψη μισθοδοσίας. Τόνισε εξάλλου, ότι δεναρνείται να δώσει τα στοιχεία αλλά πρόκειται για 72 Κέντρα Πρόληψης πανελλαδικάκαι για έλεγχο σε βάθος 4 ετών... "Οι φωτοτυπίες με τα στοιχεία για έναμόνο κέντρο στοίχισαν 600 ευρώ", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά εξάλλου, με την προμήθεια της δραστικής ουσίας, η κ.Μαλλιώρη εξήγησε ότι όλα ξεκίνησαν όταν η ίδια ζήτησε διαγωνισμό για τηνπρομήθεια ενός νέου σκευάσματος.. Ο ΟΚΑΝΑ δεν έκανε ποτέ έκτακτη εισαγωγή,συμπλήρωσε, ενώ η ίδια η παραγωγός εταιρία έφερε σε συνεννόηση με τον ΕΟΦ στηνΕλλάδα το χάπι αυτό που έχει την ιδιότητα να διαλύεται πιο γρήγορα μέσα στοστόμα.

Το θέμα πάντως, αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώςέχουν ήδη ενημερωθεί ο Εισαγγελέας, το ΣΔΟΕ, οι Επιθεωρητές Υγείας, ενώ θααποτελέσει και θέμα συζήτησης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλήςμετά από σχετικό αίτημα του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου.



Διαβάστε επίσης

Εισαγγελέας, ΣΔΟΕ και ελεγκτές Υγείας στον ΟΚΑΝΑ

Μ. Μαλλιώρη: Όλα είναι δημόσια, δεν υπάρχει μαύρη τρύπα στονΟΚΑΝΑ


Ζ.Μακρή: Αν είναι αβάσιμες οι κατηγορίες για τον ΟΚΑΝΑ, θα παραιτηθώ


«Μαύρη τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ, ζητήθηκε η παραίτηση της Μαλλιώρη