ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παραιτήθηκε η Μαλλιώρη, μετά από εντολή Βενιζέλου

Εξελίξεις σήμερα  στην υπόθεση του ΟΚΑΝΑ,καθώς παραιτήθηκε τελικά  από τη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ η Μένη Μαλλιώρη,
Παραιτήθηκε η Μαλλιώρη, μετά από εντολή Βενιζέλου

Εξελίξεις σήμερα στην υπόθεση του ΟΚΑΝΑ,καθώς παραιτήθηκε τελικά από τη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ η Μένη Μαλλιώρη, μετά από συνεννόηση καιμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κα. Μαλλιώρη συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τονπρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι ο ΟΚΑΝΑ είναι ένας από τους φορείς τουυπουργείου Υγείας στον οποίο έχει τοποθετηθεί στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μετά απόσυμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού άκουσε τα επιχειρήματα της κας.Μένης Μαλλιώρη, σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε εις βάρος της η υφυπουργόςΥγείας Ζέττα Μακρή, συνέστησε στην κα. Μαλλιώρη να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ.Η κα. Μαλλιώρη δε δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης για τιςεπόμενες κινήσεις της.

Σήμερα Πέμπτη, και μετά από νέα επικοινωνία ανάμεσα στονπρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την κα. Μένη Μαλλιώρη, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ υπέβαλε την παραίτησή της στο γραφείο του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να την κάνει αποδεκτή.

Σημειώνεται ότι η κα. Μένη Μαλλιώρη είναι από τα παλαιότεραστελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχοντας διατελέσει και ευρωβουλευτής, και οι σχέσεις της μετον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι τυπικές.

Η κα. Μένη Μαλλιώρη είχε υποβάλει την παραίτησή της αρχικάστις 4 Νοεμβρίου, όταν είχε γίνει γνωστή και η αντιπαράθεσή της με τηνυφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, αλλά τότε ο υπουργός Υγείας δεν είχε κάνειαποδεκτή την παραίτησή της. Μάλιστα, η κα. Μαλλιώρη διορίστηκε και πάλιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ στις 25 Νοεμβρίου μετά από εισήγηση του υπουργού Υγείας στηνΕπιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πάντως, στο υπουργείο Υγείας, αναμένεται συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτηση νέου προέδρου στον ΟΚΑΝΑ.