ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ελληνικό Κολέγιο Οφθαλμολογίας: ναι στην Ημερήσια Νοσηλεία

Τη διάταξη για τις δομές Ημερήσιας Νοσηλείας στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο τουυπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, χαιρετίζει το ΕλληνικόΚολέγιο Οφθαλμολογίας.
Ελληνικό Κολέγιο Οφθαλμολογίας: ναι στην Ημερήσια Νοσηλεία

Την προσθήκητης διάταξης για τις δομές Ημερήσιας Νοσηλείας στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο τουυπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, χαιρετίζει το ΕλληνικόΚολέγιο Οφθαλμολογίας, σημειώνοντας ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνσηεναρμόνισης της χώρας μας με τις υπόλοιπες του δυτικού κόσμου.

Ωστόσο τοΚολλέγιο, καταγγέλλει τις αντιδράσεις κάποιων οι οποίοι με πρόσχημα του τρόπουαδειοδότησης (προδιαγραφές με υπουργική απόφαση) εκφράζουν τα μεγάλα συμφέροντακλινικαρχών που δεν επιθυμούν την λειτουργία Κλινικών Ημερήσιας Νοσηλείας.

Δεδομένουωστόσο ότι η χώρα βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, για την εκτόνωση τηςοποίας όλοι πρέπει να συμβάλλουμε, η απλοποίηση στις διαδικασίες αδειοδότησηςτων κλινικών αυτών (με υπουργική απόφαση), χωρίς να γίνουν ελαστικότερα τααπαραίτητα κριτήρια λειτουργίας τους, είναι απαραίτητη, τονίζει το ΕλληνικόΚολλέγιο Οφθαλμολογίας και προσθέτει: «Υπάρχουν αντίστοιχες προδιαγραφές σε όλοτο Δυτικό κόσμο τις οποίες μπορούμε να υιοθετήσουμε και να προχωρήσουμε άμεσαστην υλοποίηση του νόμου που μένει ανενεργός από τον Φεβρουάριο του 2011.

Επίσης δε πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε την πρόσφατη μελέτη τουοικονομικού τμήματος της Εθνικής ΣχολήςΔημόσιας Υγείας που έδειξε ότι το οικονομικό όφελος από τη λειτουργία των δομώνΗμερήσιας Νοσηλείας θα είναι 225.000.000 ευρώ ετησίως για τον κρατικόπρουπολογισμό. Για κάποιους απ’ ότιφαίνεται τα χρήματα αυτά ο Ελληνικός λαός δε τα χρειάζεται».