ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Καμία κατάργηση κλινικής και καμία απόλυση στο νοσ. Πρέβεζας

Θα  εξακολουθήσει να λειτουργεί ως Γενικόνοσοκομείο με τον Οργανισμό του 2012, το νοσηλευτήριο Πρέβεζας, σύμφωνα με τονυφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσλευτήριο, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται ναυπάρξει καμία κατάργηση κλινικής και τμήματος, ενώ κανένας από το προσωπικό δενπρόκειται να τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Καμία κατάργηση κλινικής και καμία απόλυση στο νοσ. Πρέβεζας

Θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως Γενικόνοσοκομείο με τον Οργανισμό του 2012, το νοσηλευτήριο Πρέβεζας, σύμφωνα με τονυφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσλευτήριο, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται ναυπάρξει καμία κατάργηση κλινικής και τμήματος, ενώ κανένας από το προσωπικό δενπρόκειται να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αντιμετωπίζουμετα διάφορα επιμέρους προβλήματα του νοσοκομείου, είπε ο κ. Μπέζας στα πλαίσιατης υφιστάμενης νομοθεσίας αλλά και των δημοσιονομικών περιορισμών πουυπάρχουν. «Οι πολίτες δεν βρίσκονται στον αέρα, υπάρχει ένα νοσοκομείο που τοπαρακολουθούμε και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν ζωτικά προβλήματα. Αν υπάρξουνκενά στο προσωπικό θα τα καλύψουμε είτε με μόνιμο προσωπικό είτε μεεπικουρικούς ιατρούς και αν στη πορεία διαπιστώσουμε οικονομικές ανάγκες τότεθα το ενισχύσουμε με πρόσθετη επιχορήγηση».

Αναφορικάμε την μεταρρύθμιση, ο υπουργός τόνισε ότι «στόχοςμας, ως Υπουργείου Υγείας, είναι όχι να υποβαθμίσουμε αλλά, εντελώς αντίθετα,να αναβαθμίσουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας. Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, όμως παράτα προβλήματα στέκεται όρθιο, παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες και θα πρέπει ναεξακολουθήσει να παρέχει ακόμα περισσότερο αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά και στην Υγεία. Εμείς,ως πολιτική ηγεσία, σταθήκαμε απέναντι στις προκλήσεις και θέσαμε τις βάσειςγια να υπάρξει μια ριζική αναδιοργάνωση του συστήματος Υγείας.

Πιστεύουμε ότι το 2014 αυτή η ριζική αναδιοργάνωση θαδώσει τους πρώτους καρπούς. Και θα πρέπει να δώσει τους πρώτους καρπούς γιατί οστόχος είναι να έχουμε αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας τωνπαρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας».

Ο Αντώνης Μπέζας, επισκέφθηκε το Σάββατο το ΓΝ Πρέβεζας συνοδευόμενοςαπό την Υποδιοικήτρια της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λένα Αλμπάνη. Στην επίσκεψη παρόντεςήταν, ο βουλευτής Πρέβεζας κ. Δημήτρης Τσουμάνης και οΑντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. ΣτράτοςΙωάννου. Μετά τη πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή τουΔιοικητή του Νοσοκομείου κ. ΝίκουΓεωργάκου και των εκπροσώπων του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικούπροσωπικού, ο κ. Μπέζας, προέβη, μεταξύ άλλων, στις ακόλουθες δηλώσεις: