ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ένας γιατρός για 3.000 ασθενείς στην Σαμοθράκη

Στην Ελλάδα της ύφεσης και των αλλεπάλληλων μνημονίων, υπάρχει μόνο ένας γιατρός που εξυπηρετεί 3.000 ασθενείς.
Ένας γιατρός για 3.000 ασθενείς στην ΣαμοθράκηΤο είδαμε και αυτό στην Ελλάδα της κρίσης: μόνος ένας γιατρός βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Σαμοθράκη, να εξυπηρετεί 3.000 ασθενείς, φανταστείτε να ξεκινήσει και η διαθεσιμότητα τι θα γίνει.

Το Κέντρο Υγείας στο οποίο υπηρετεί ο γιατρός, εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες τον χρόνο.


Οι δύο συνάδελφοί του που υπηρετούσαν στο Κέντρο Υγείας συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ παράλληλα παραιτήθηκαν και οι τρεις αγροτικοί γιατροί. Ετσι ο συγκεκριμένος παθολόγος έμεινε μόνος του στο νησί... καλούμενος να βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο στη διάθεση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού.

«Ενας και μόνο γιατρός κρατά μόνος του εδώ και ένα χρόνο τις Θερμοπύλες της υγείας», αναφέρει η ανοιχτή επιστολή φορέων του ακριτικού νησιού προς τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη. «Κανένας δεν θέλει να έρθει στη Σαμοθράκη, ενώ για τους ειδικούς γιατρούς δεν επιτρέπονται προσλήψεις», δήλωσε στο «Εθνος» ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Χανός ο οποίος ζητά την εξαίρεση των ακριτικών περιοχών από το νόμο για τις προσλήψεις, αλλά και παροχή κινήτρων για την προσέλκυση αγροτικών γιατρών.