ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υπουργείο Υγείας: Προτεραιότητα η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών, αποτελεί βασική αρχή διακυβέρνησης και υψηλή προτεραιότητα, για την κυβέρνηση, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας και της πολιτικής του ηγεσίας.

Υπουργείο Υγείας: Προτεραιότητα η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ήταν να ενσωμάτωσει της σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, που ακόμα δεν είχε υιοθετηθεί παρότι ισχύει στην Ε.Ε από τον Μάιο του 2018.

Για την αξιολόγηση της ετοιμότητας των Νοσοκομείων της χώρας στις απαιτήσεις της εφαρμογής του Νέου Νομικού πλαισίου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη ζητήσει πλήρη ενημέρωση από τους Διοικητές των ΥΠΕ βάση συγκεκριμένου ερωτηματολογίου. Η ενημέρωση αυτή επικεντρώνεται στο βαθμό συμμόρφωσης των Νοσοκομείων ευθύνης τους στις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

Επίσης, άρχισαν να αξιολογούνται οι ενέργειες που έχουν ακολουθηθεί ως προς το σκέλος της συμμόρφωσης. Ο βαθμός συμμόρφωσης αξιολογείται βάση των σχετιζόμενων με τις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού, πολιτικών και διαδικασιών που τυχόν έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εκπονείται πλάνο διορθωτικών ενεργειών όπου και αν αυτές απαιτούνται και παρακολούθηση εφαρμογής αυτών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κικίλιας: Απέσυρε τον Γιώργο Τοπαλίδη από Διοικητή της 3ης ΥΠΕ