ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο ΣτΕ και οι νοσοκομειακοί γιατροί για το μισθολόγιο τους

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις μειώσεις των αποδοχών τους, στο ειδικό μισθολόγιο των γιατρών.
Στο ΣτΕ και οι νοσοκομειακοί γιατροί για το μισθολόγιο τους

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουνκαι οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις μειώσεις των αποδοχών τους, στο ειδικόμισθολόγιο των γιατρών.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών ΓιατρώνΕλλάδας καλεί όλες τις Ενώσεις Γιατρών τις χώρας να συμμετάσχουν στη συνεδρίασητου Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ την προσεχή Πέμπτη, ώστε να ξεκινήσει άμεσα ηπροεργασία της προσφυγής στο ΣτΕ, η οποία θα κατατεθεί μόλις καθαρογραφεί ηαπόφαση για τους ένστολους, ώστε να αξιοποιηθεί το δεδικασμένο.

Ως γνωστόν το ΣτΕ μέχρι πρόσφατα ήταναπορριπτικό σε όλες τις προσφυγές, θεωρώντας ως συνταγματικά τα μέτρα των μνημονίων.

“Οι νοσοκομειακοί γιατροί , αναφέρει οπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημ. Βαρνάβας, θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα πουπροκύπτει από την αλλαγή τακτικής του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου,ανεξάρτητα από τα κίνητρα που οδήγησαν στην αλλαγή, η οποία ούτως ή άλλως είναιευπρόσδεκτη”.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας, προτείνει στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις όσων υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.


Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται να αποφασίσει για τις περικοπές που έγιναν στο τέλος του 2012 στις συνταξεις ενστόλων, δικαστικών, πανεπιστημιακών και γιατρών του ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης

Ανάστατοι οι γιατροί για την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους