ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Διενέξεις οδοντιάτρων για τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους

Το θέμα των μη νόμιμων εγγραφών στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά μελών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε περιοχές που ανήκουν στην χωρική αρμοδιότητα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
Διενέξεις οδοντιάτρων για τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους

Το θέμα των μη νόμιμων εγγραφών στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά μελών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε περιοχές που ανήκουν στην χωρική αρμοδιότητα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και της εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ήταν το αντικείμενο συνάντησης εκπροσώπων των δύο συλλόγων με τον Υπουργό Υγείας .


Το πρόβλημα προέκυψε από την παράνομη εγγραφή μελών από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά σε περιοχές που ανήκουν στη χωρική αρμοδιότητα του Ο.Σ.Α. (Βάρκιζα , Βουλιαγμένη, Βούλα, Γλυφάδα, Άλιμος, Αργυρούπολη, Αγ. Δημήτριος, Π. Φάληρο, Ν. Σμύρνη, Καλλιθέα και Μοσχάτο - ήδη Δήμοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Π. Φαλήρου, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου).


Στην συνάντηση αυτή το προεδρείο του Ο.Σ.Α., με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα, για τα οποία εκείνοι δεν ευθύνονται, πρότεινε τη θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης στην κατεύθυνση της τακτοποίησης της εκκρεμότητας των συναδέλφων αυτών.


Η πρόεδρος όμως του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Μαρία Μενενάκου πρότεινε στον Υπουργό την κατάργηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και την ενσωμάτωσή του στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, όπως επίσης και την κατάργηση των λοιπών Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας και την αντικατάστασή τους από έναν Οδοντιατρικό Σύλλογο ανά Περιφέρεια, στην έδρα της Περιφέρειας.

Άμεση ήταν η αντίδραση των εκπροσώπων του Ο.Σ.Α. στην πρόταση αυτή, επιχειρηματολογώντας πως οι Σύλλογοι όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν αλλά θα πρέπει να ενισχυθούν και θωρακιστούν θεσμικά ώστε να επιτελούν με επιτυχία το έργο που τους έχει ανατεθεί και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην των Συλλόγων και των ενδιαφερομένων οδοντιάτρων Ο Υπουργός δέχτηκε τα επιχειρήματα του Ο.Σ.Α. και απέρριψε την πρόταση.


Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής υπέβαλε στον Υπουργό προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν στην άσκηση της οδοντιατρικής και της θεσμικής ενίσχυσης των Συλλόγων και συστάθηκε ειδική Επιτροπή για να αποφανθεί για το θέμα.