ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: καταφεύγουν στον Εισαγγελέα & ζητούν παραίτηση Κοντού

Στον Εισαγγελέα προσφεύγει ο ΙΣΑ με τις Επαγγελματικές Ενώσεις και τοΠανυγειονομικό Μέτωπο για τον αποκλεισμό των ασφαλισμένων πολιτών από τηνΠρωτοβάθμια Περίθαλψη και το κόστος σε ανθρώπινες ζωές που αυτός θα επιφέρει.
ΙΣΑ: καταφεύγουν στον Εισαγγελέα & ζητούν παραίτηση Κοντού

Τηνπαραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού και συλλογικές συμβάσεις απόμηδενική βάση, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, ο οποίος προγραμματίζειΠανιατρική Συγκέντρωση Διαμααρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ την ερχόμενη Τετάρτη 19Φεβρουαρίου στις 13.00 το μεσημέρι.

Στον Εισαγγελέα προσφεύγει ο ΙΣΑ με τις Επαγγελματικές Ενώσεις και τοΠανυγειονομικό Μέτωπο για τον αποκλεισμό των ασφαλισμένων πολιτών από τηνΠρωτοβάθμια Περίθαλψη και το κόστος σε ανθρώπινες ζωές που αυτός θα επιφέρει.

Κατά τη διάρκεια πολύωρηςσυνάντησης του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μαζί με τους εκπροσώπους τωνιατρικών και υγειονομικών φορέων αποφασίστηκε από κοινού η προσφυγή σε ένδικαμέσα για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και η μηδενική ανοχή του ιατρικούκόσμου στον εμπαιγμό, στην απαξίωση, στην ταλαιπωρία και στην αντιποίηση τουιατρικού λειτουργήματος. «Οι ασθενείς συναντούνεμπόδια σε κάθε συνταγογράφηση, σε κάθε διαγνωστική εξέταση, σε κάθε φάρμακοπου χρειάζονται γιατί με τη μία ή την άλλη δικαιολογία – πάντα με ψηφισθέντανομοσχέδια και υπουργικές αποφάσεις - πάνταμε μέτρα νόμιμα και πλήρως αντισυνταγματικά, κόβεται από τους πολίτες τοκυριότερο αγαθό: το φάρμακο και η υγεία. Αυτοί οι πολίτες χρόνια ολόκληραπλήρωναν το Σύστημα Υγείας και τα Ασφαλιστικά Ταμεία…και που τώρα ήρθε η ώρα ναχρειαστούν ένα φάρμακο και ένα γιατρό, βρίσκει τεχνάσματα το Υπουργείο Υγείαςκαι ο ΕΟΠΥΥ για τους υποχρεώσει να πληρώσουν την ιατροφαρμακευτική τουςπερίθαλψη και πάλι από τη τσέπη τους» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ΓιώργοςΠατούλης.

Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος, μέσα από τους εκπροσώπουςτων επαγγελματικών ενώσεων, μαζί με τον ΙΣΑ και όλο το Πανυγειονομικό μέτωπο καταγγέλλουντην τακτική του υπουργείου Υγείας με έναν χάρτινο Δούρειο Ίππο, που στόχο έχεινα αρπάξει από τον ασφαλισμένο ασθενή τα τελευταία ψίχουλα που τουαπέμειναν.

Οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείαςτων Μονάδων ΕΟΠΥΥ έκλεισαν. Διεκόπησαν οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.Ετέθη αυθαίρετο πλαφόν συνταγογραφίας, ανεξαρτήτως, από τις ανάγκες των ασθενώνκαι τις ειδικότητες των γιατρών.

Και σα να μην έφταναν όλααυτά, συνεχίζει ο ΙΣΑ, με εκβιαστικάδελτία τύπου του ΕΟΠΥΥ καλούνται χιλιάδες γιατροί να πληρώσουν ιδιωτικέςελεγκτικές εταιρείες, για να τους ελέγξουν, προκειμένου να πληρωθούν ταληξιπρόθεσμα δεδουλευμένα τους προκειμένου να τους καταβληθούν οι ληξιπρόθεσμεςοφειλές. Σε αυτό, αν προστεθούν και τα χαράτσια rebate και του clawback,καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει ένα Υπουργείο Υγείας που εκδικείται τουςγιατρούς που περιθάλπουν τους ασθενείς και εξαναγκάζει τους ασθενείς ναπληρώνουν για να εξυπηρετηθούν!!!