ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μαύρες οι προβλέψεις για ΕΟΠΥΥ και ΕΣΥ στη συνέλευση του ΠΙΣ

Το τοπίο διάλυσης του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων, όπως έχει διαμορφωθεί στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και της υπουργάις Άδωνι Γεωργιάδη, περιέγραψαν οι γιατροί που πήραν μέρος στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Μαύρες οι προβλέψεις για ΕΟΠΥΥ και ΕΣΥ στη συνέλευση του ΠΙΣ

Το τοπίο διάλυσης του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων,όπως έχει διαμορφωθεί στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και της υπουργάιςΆδωνι Γεωργιάδη, περιέγραψαν οι γιατροί που πήραν μέρος στη γενική συνέλευσητου Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.


"Τηλεοπτικά προϊόντα έγιναν υπουργοί και διαλύουν ζωέςανθρώπων και κοινωνικά αγαθά. Δεν τιμά θεσμούς, αξίες και υπηρεσίες του κράτουςαυτή συμπεριφορά της πολιτείας έναντι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Σταθήκαμε στο ύψοςτης αξιοπρέπειάς μας, με πρωτόγνωρα ποσοστά συμμετοχής στην πολύμηνηπανελλαδική απεργία μας", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠανελληνίαςΟμοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥΑθανάσιος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Α. Αποστολόπουλος μίλησε για την παράνομη προσπάθειασφράγισης του ΕΟΠΥΥ και συνέστησε στους συναδέλφους του γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ναπροχωρήσουν άμεσα στις εξής ενέργειες:

- Άμεση δήλωση ένταξης στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιαςφροντίδας υγείας,

- Ατομικές προσφυγές με αιτήσεις αναστολής και αιτήσειςακύρωσης,

- Ομαδικές αγωγές για απαίτηση καταβολής αποζημίωσης,

- Μηνύσεις για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματοςΥγείας.


Τα νοσοκομεία θα κλείσουν αυτομάτως


Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΝοσοκομείωνΑθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη προέβλεψε ότι “τα νοσοκομεία θακλείσουν αυτομάτως και σε πολύ σύντομο χροονικό διάστημα. Είναι ενδεικτικό ότιδεν έχουν καλυφθεί ακόμη περισσότερες από 1.000 θέσεις ιατρικού προσωπικού, μεγιατρούς οι οποίες έχουν εδώ και τρία χρόνια 'περάσει' από τις κρίσεις".Κανείς από τους αρμοδίους δεν ενδιαφέρεται να στελεχώσει με νοσηλευτές τις 200κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι οποίες παραμένουν κλειστές, ενώ οισχετικές ανάγκες έχουν οξυνθεί υπέρμετρα".


Τζαμπατζής ο ΕΟΠΥΥ

"Να αποκαλύψουμε στην κοινωνία τα ψεύδη της κυβέρνησηςκαι της τρόικας. Ο ΕΟΠΥΥ δεν ήταν ποτέ αγοραστής. Τζαμπατζής ήταν, γιατί ήτανχρεωκοπημένος από ιδρύσεώς του. Ήταν και λίγο πάροχος και συνέβαλε στηνπρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του κοσμάκη. Τώρα θα είναι μόνον τζαμπατζής. Τοίδιο μέλλον επιφυλάσσουν και για την νοσοκομειακή περίθαλψη", είπε ο ΠάνοςΠαπανικολάου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς(ΕΙΝΑΠ) και εκπρόσωπος της ΑΡΣΙ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Ο Πάνος Παπανικολάου κάλεσε όλους τους γιατρούς της χώρας ναπροχωρήσουν από το βράδυ της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου σε καταλήψεις των μονάδωνΥγείας του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εμποδιστεί η οριστική διάλυση του Οργανισμού.


Τον Σεπτέμβριο έρχονται λουκέτα και στα νοσοκομεία


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών ΓιατρώνΕλλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, ανακοίνωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί "στηρίζουμε τους συναδέλφους μας στηνπρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα είμαστε μπροστά καιτην Δευτέρα θα είμαστε στις μονάδες Υγίας του ΕΟΠΥΥ, γιατί τον Σεπτέμβρη θαβάλουν λουκέτα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ".


Πρώτο μας μέλημα η ενότητα των γιατρών


“Πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα μεταξύτων μισθωτών γιατρών και των αυτοαπασχολουμένων γιατρών", σημείωσε μεέμφαση ο Α' αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ΓιάννηςΜπασκόζος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τακτική γενική συνέλευση τουΠΙΣ.



Διαβάστε επίσης



Συγκεντρώσεις των γιατρών έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ



Ο νόμος για το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ όπως ψηφίστηκε στη Βουλή



Αδιανόητο! Ο ΕΟΠΥΥ ζητά 18 εκατ. ευρώ από τους γιατρούς για να τους πληρώσει