ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Προσδοκίες και από τον Οδοντιατρικό τουρισμό για την Ελλάδα

Και ο οδοντιατρικός τουρισμός μπορεί να αποδώσει σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία, πάνω στον οποίο μπορούμε και πρέπει να εργαστούμε συστηματικά, ενώ κρίσιμο ρόλο στο πεδίο αυτό θα διαδραματίσουν οι πιστοποιήσεις των αντίστοιχων υπηρεσιών.
Προσδοκίες και από τον Οδοντιατρικό τουρισμό για την Ελλάδα

Δεν είναι μόνο ο ιατρικός τουρισμός που μπορεί να αποδώσει σημαντικά οφέλη στην οικονομία της Ελλάδας, αλλά και ο οδοντιατρικός τουρισμός πάνω στον οποίο μπορούμε και πρέπει να εργαστούμε συστηματικά, ενώ κρίσιμο ρόλο στο πεδίο αυτό θα διαδραματίσουν οι πιστοποιήσεις των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε μεταξύ άλλων στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο Royal Olympic με χορηγό επικοινωνίας μεταξύ άλλων το on Med.gr.

O Επίκουρος Καθ. Της Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ιδρυτής της EURODENTICA κ. Νικόλαος Κουβελάς συμμετείχε ως ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο για τον Ιατρικό Τουρισμό .Ενημέρωσε κοινό και δημοσιογράφους για τις κινήσεις στον Οδοντιατρικό Τουρισμό που έχει δρομολογήσει η EURODENTICA Specialized Dental Care, της οποίας είναι ιδρυτής.

Όπως δήλωσε, «ο ιατρικός τουρισμός είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε επενδύσει τα τελευταία χρόνια και σε συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και με άλλες πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει, έχουμε ήδη δρομολογήσει μία ροή τουριστών από χώρες όπως Μογγολία, Κίνα, Αγγλία, Ρωσία και Αραβικές Χώρες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός για ιατρικό τουρισμό υψηλού επιπέδου και εμείς θέλοντας να πιστοποιήσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε είμαστε σε διαδικασία πιστοποίησης από την TEMOS, κάτι που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς».

Το σχέδιο θεραπείας μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3- 5 ημέρες, αναφέρει ο κ. Κουβελάς, διότι στα ιατρεία μας συνεργάζονται 8 διαφορετικές ειδικότητες οδοντιάτρων, όλοι με μετεκπαίδευση στο εξωτερικό. Υπάρχει δε ακόμη και συνεργαζόμενος πλαστικός χειρουργός, οπότε εργασίες όπως θήκες ρητίνης και πορσελάνης, ένθετα, επένθετα, αισθητική οδοντιατρική, τοποθέτηση και άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων, με την βοήθεια και της ρομποτικής οδοντιατρικής όπου χρειάζεται, πετυχαίνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στον πιο γρήγορο χρόνο. Παράλληλα, παρέχουμε πλήρη πακέτα διαμονής και αναψυχής στους ασθενείς μας από το εξωτερικό.Οπότε ο ιατρικός τουρισμός μόλις τώρα ξεκινά να αναπτύσσεται σε πολλούς τομείς της ιατρικής με μεγάλες προσδοκίες, καθότι και το κόστος είναι χαμηλότερο από πολλές αναπτυγμένες χώρες, ενώ η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι εφάμιλλη», κατέληξε ο επικεφαλής της Eurodentica.