ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ποιοι διοικητές νοσοκομείων πήραν τους καλύτερους βαθμούς

Τα ονόματα των 13 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων που πλησίασαν τους στόχους που είχε θέσει το υπουργείο Υγείας και η τρόικα, ανακοίνωσε ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου
Ποιοι διοικητές νοσοκομείων πήραν τους καλύτερους βαθμούς

Τα ονόματα των 12 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων που πλησίασαν τους επιχειρησιακούς στόχους (λειτουργικότητα και προσβασιμότητα νοσοκομείων) που είχε θέσει το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης όλων των διοικήσεων των νοσοκομείων σήμερα στο υπουργείο Υγείας, στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΠΥ.


Πρώτοι και καλύτεροι ήρθαν διοικήσεις νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας), όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων., ενώ διακρίθηκαν οι διοικήσεις νοσοκομείων του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπως το Ασκληπιείο Βούλας, το Σωτηρία, ο Ερυθρός Σταυρός, το Αττικόν, αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, οι δώδεκα διοικητές είναι οι εξής:
- Ηρακλής Καραγεώργος (διοικητής Ασκληπιείου Βούλας)
- Λέανδρος Καλογεράκος (αναπληρωτής διοικητής νοσοκομείου Αμαλιάδας)
- Ελένη Τσεκούρα (διοικήτρια νοσοκομείου Καρπενησίου)
- Λάμπρος Γεωργόπουλος (διοικητής νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων)
- Αθανασία Κακαλή (αναπληρώτρια διοικήτρια νοσοκομείου 'Έβρου)
- Γεώργιος Κυριακόπουλος (αναπληρωτής διοικητής νοσοκομείου Μεσολογγίου)
- Βασιλική Γκογκοζώτου (αναπληρώτρια διοικήτρια «Σωτηρία»)
- Ηλιάνα Κωστάκη (αναπληρώτρια διοικήτρια Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων)
- Ιωάννης Πετρόχειλος (διοικητής «Ερυθρός Σταυρός»)
- Ιωάννα Διαμαντοπούλου (αναπληρώτρια διοικήτρια Αλεξάνδρα)
- Ευαγγελίας Γιαννακάκου (διοικήτρια «Αττικόν»)
- Αθανάσιος Πάσχου (διοικητής νοσοκομείου Ξάνθης).


Ο κ. Π. Ευσταθίου στην ομιλία του ήταν κάποιες στιγμές επικριτικός στους διοικητές των νοσοκομείων, τους οποίους προέτρεψε να διαβάζουν και να ξαναδιαβάζουν τα 4 επικαιροποιημένα επιχειρησιακά σχέδια του υπουργείου Υγείας και τους ζήτησε να δώσουν έμφαση στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί, καθώς «αυτή τη στιγμή γίνεται η μεγαλύτερη στροφή στη μεταρρύθμιση της υγείας».


Ο κ. Π. Ευσταθίου ανακοίνωσε ακόμα ότι τα νοσοκομεία που στέλνουν ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία θα επιβαρύνονται για τη μεταφορά των ασθενών και έφερε ως παράδειγμα το νοσοκομείο ΚΑΤ, το οποίο δέχεται σε καθημερινή βάση 50 διακομιδές ασθενών από περιφερειακά νοσοκομεία.