ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κικίλιας: Αυτοδίκαιη απόλυση για τους Διοικητές-Τροπολογία για την πρόληψη της βίας στα νοσοκομεία

Για την κατάσταση στο ΕΣΥ μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, την Παρασκευή (20/09/2019).

Κικίλιας: Αυτοδίκαιη απόλυση για τους Διοικητές-Τροπολογία για την πρόληψη της βίας στα νοσοκομεία

της Διονυσίας Προκόπη

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι ιεραρχείται η στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εν όψει και της έξαρσης της εποχικής γρίπης. «Είναι αδιανόητο το 2019-2010, Δεκέμβρη μέχρι Μάρτη να έχουμε 100 αναμονές για κρεβάτια στην εντατική λόγω της γρίπης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά τις ΜΕΘ, σειρά παίρνουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως πρόκειται να έρθει τροπολογία στη Βουλή, η οποία θα «αντιμετωπίζει» το φαινόμενο των βιαιοπραγιών σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Επίσης, επέμεινε στην υποχρεωτική παρουσία των διοικήσεων των νοσοκομείων στα ΤΕΠ, κατά τις εφημερίες. «Διοικητές, υποδιοικητές, διευθυντές και λοιποί υπεύθυνοι του νοσοκομείου είναι υποχρεωμένοι να είναι στις εφημερίες των νοσοκομείων και να στηρίζουν τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών» τόνισε. Ιδιαίτερο βάρος έριξε και στη λογοδοσία των διοικήσεων, καθώς και στη συνεχή αξιολόγησή τους με τρίμηνους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Η μη ικανοποίηση των στόχων αυτών θα συνεπάγεται αυτοδίκαιη απόλυση. «Φυσικά, λογοδοσία σε αυτούς που διοικούν τα νοσοκομεία, ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο, που αν δεν τους πιάνουν, θα μπορούν να απολύονται αυτοδικαίως, για να εξοικονομηθούν πόροι στην υγεία για να κάνουμε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στο μέτρο που μπορούμε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων όλης της χώρας βρίσκεται ήδη σε ισχύ. Η επιλογή των νέων διοικήσεων θα γίνει σε μία φάση, ακόμα και για τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές η θητεία των οποίων ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτός θα είναι ο νέος ρόλος των Διοικητών νοσοκομείων - Σε προτεραιότητα οι ΜΕΘ