ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Δυναμική συμμετοχή στη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών  στηρίζει την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Μαρτίου και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν  δυναμικά.
ΙΣΑ: Δυναμική συμμετοχή στη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Μαρτίου και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά. Ο ΙΣΑ ζητά:


• Το εργασιακό πλαίσιο των γιατρών, τόσο των Μονάδων του Π.Ε.Δ.Υ, όσο και των συμβεβλημένων, ν’ ανταποκρίνεται στην πολύχρονη εμπειρία τους .Ζητούμε αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και είσοδο των νέων γιατρών στο σύστημα.


• Να σταματήσουν τα αντιεπιστημονικά μέτρα όπως η επιβολή πλαφόν στην συνταγογράφηση που προκαλούν καθολική παράλυση της περίθαλψης και αδυναμία του ασφαλισμένου να λάβει το απαραίτητο φάρμακό του. Ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο στα «κουρέματα» των παροχών προς τους ασφαλισμένους.


• Την άμεση εξόφληση στο σύνολο των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς, έτσι όπως ορίζει ο Ενιαίος Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, τόσο στις τρέχουσες οφειλές όσο κα στις ληξιπρόθεσμες, χωρίς ψευτοχρονοδιαγράμματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.


• Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών προκειμένου να μη μένουν ακάλυπτα τα νοσοκομεία.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι οι γιατροί ζητούν ένα σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες, με σεβασμό στον λειτουργό της υγείας, απαιτούν από την πολιτεία να σταματήσει να νομοθετεί κατ εντολή της τρόικας ερήμην του ιατρικού κόσμου και να συνειδητοποιήσει ότι «υγεία χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει».