ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατί παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ από την Επιτροπή Εκπαίδευσης

Γιατί παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ από την Επιτροπή Εκπαίδευσης
Την παραίτησή της από την Επιτροπή Εκπαίδευσης του υπουργείου Υγείας υπέβαλε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)  κα. Ματίνα Παγώνη

Την παραίτησή της από την Επιτροπή Εκπαίδευσης του υπουργείου Υγείας υπέβαλε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)  κα. Ματίνα Παγώνη, αντιδρώντας στη συμμετοχή των γιατρών κ.κ. Δερβένη και Μαρουδιά, με τους οποίους έχει διαφωνήσει στο παρελθόν για τις προτάσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση των γιατρών.


Συγκεκριμένα, ο κ. Χ. Δερβένης (πρόεδρος της νέας επιτροπής) και ο κ. Μαρουδιάς μετείχαν στην αντίστοιχη επιτροπή που είχε συστήσει ο τότε υπουργός Υγεάις Ανδρέας Λοβέρδος και οι προτάσεις που είχαν εισηγηθεί , είχαν προκαλέσει την αντίδραση των γιατρών.

Μάλιστα η κα. Παγώνη σημειώνει ότι ο μοναδικός σκοπός της νέας επιτροπής είναι η προβολή των δυο συγκεκριμένων προσώπων.

Στην επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας ΄Αδωνι Γεωργιάδη, η κα. Μ. Παγώνη, αναφέρει τα εξής:


Κύριε Υπουργέ,


Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από την Επιτροπή Εκπαίδευσης υπό την Προεδρεία του κ. Δερβένη και με την συμμετοχή του κ. Μαρουδιά.

Δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω σε μια τέτοια Επιτροπή, όταν έχω καταγγείλει επανειλημμένως επειδή έχω διαφωνήσει κάθετα, στις αποτυχημένες προτάσεις, που διατύπωσαν επί του νομοσχεδίου περί εκπαιδεύσεως των γιατρών επί υπουργίας Λοβέρδου.

Είχα αγωνισθεί τότε και το νομοσχέδιο αυτό δεν κατάφερε να περάσει ΠΟΤΕ. Οι νέοι γιατροί, πιστεύω, το γνωρίζουν πολύ καλά.

Σας ενημερώνω ότι υπάρχει Επιτροπή Εκπαίδευσης στο ΚΕΣΥ, η οποία θα πρέπει σε συνεργασία με τους σχετικούς φορείς (ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΙΣ, κλπ.), να καταθέσει τις προτάσεις της προς το Υπουργείο.

Επομένως θεωρώ ότι η συσταθείσα Επιτροπή δεν χρειάζεται, γιατί ο μόνος σκοπός της θα είναι η προβολή των συγκεκριμένων  προσώπων.


Ματίνα Παγώνη

Πρόεδρος ΕΙΝΑΠΣημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής για την προετοιμασία του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση των γιατρών που συγκροτήθηκε στις 20 Μαρτίου είναι οι:

α. Δερβένης Χρήστος, Συντονιστής – Διευθυντής Χειρουργικής στο Γ.Ν. Ν.Ιωνίας ‘’ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ’’, ως Πρόεδρος.

β. Ντόμπρος Νικόλαος, Καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


γ. Μαρουδιάς Νικόλαος, Συντονιστής – Διευθυντής ΩΡΛ στο Γ.Ν. Ν.Ιωνίας ‘’ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ’’.

δ. Παπακώστας Παύλος, Συντονιστής – Διευθυντής Ογκολόγο στο Γ.Ν.Α. ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ’’.


ε. Παγώνη Ματίνα, Συντονίστρια – Διευθύντρια Παθολογίας στο Γ.Ν.Α. ́ ́Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ́ ́.


στ. Τσούτσος Δημοσθένης, Συντονιστής – Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στο Γ.Ν.Α. ́ ́Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ́ ́, Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας.

ζ. Αθανασιάδης Γεώργιος, Επιμελητής Α ́, Θωρακοχειρουργός στο Γ.Ν.Α. ́ ́ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ - ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ́ ́- Ε.Ε.Σ., Λέκτορας 407 Πανεπιστημίου Αθηνών.