ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Στις κάλπες καλούνται οι γιατροί της Θεσσαλονίκης περίπου σ’ ένα μήνα. Το δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών
Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Στις κάλπες καλούνται οι γιατροί της Θεσσαλονίκης περίπου σ’ ένα μήνα. Το δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών, στις 11 και 12 Μαΐου, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσώπων στον ΠΙΣ, πειθαρχικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής, παρά τη γενική οδηγία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τη διενέργεια αρχαιρεσιών στους Ιατρικούς Συλλόγους τον Οκτώβριο.

Όπως τονίζει το δ. σ. του ΙΣΘ, εν όψει των μεγάλων προβλημάτων και των κυοφορούμενων εξελίξεων τόσο στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, στο ΠΕΔΥ και στο ΕΣΥ, των εφαρμοζόμενων αυθαίρετων και επικίνδυνων πολιτικών που απειλούν με αφανισμό τα ιατρεία, των σκοτεινών σχεδιασμών για την ιατρική εκπαίδευση και της λεηλασίας του ΤΣΑΥ, είναι αναγκαία η ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης και εκπροσώπησης των γιατρών της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών θα γίνει ανάδειξη των:


1. Δεκαπέντε Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.


2. Προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου και 6 Τακτικών Μελών ως και Αντιπροέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου και 6 Αναπληρωματικών Μελών.


3. Τριών τακτικών Μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής και Τριών αναπληρωματικών.


4. Είκοσι 20 Εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.