ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ανίκανος Γιάνναρης και η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας

Όταν τοποθετούνται άσχετοι άνθρωποι σε κρίσιμες θέσεις για τη δημόσια υγεία, οι καταστάσεις που δημιουργούνται είναι τουλάχιστον επικίνδυνες.
Ο ανίκανος Γιάνναρης και η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας

Όταν τοποθετούνται άσχετοι άνθρωποι σε κρίσιμες θέσεις για τη δημόσια υγεία, οι καταστάσεις που δημιουργούνται είναι τουλάχιστον επικίνδυνες.


Επικεφαλής της εθνικής επιτροπής προμηθειών, η οποία διενεργεί τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων σε φάρμακα και υλικά, είναι ο κ. Χρήστος Γιάνναρης.


Ο άνθρωπος που έχει επιφορτιστεί με το να μην ξεμένουν τα νοσοκομεία της χώρας από ιατροφαρμακευτικό υλικό, αναγκαίο για τη νοσηλεία των ασθενών, είναι προφανές από τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν πολλά νοσοκομεία, ότι ο ευαίσθητος τομέας που έχει αναλάβει δεν λειτουργεί και ακριβώς ρολόι. Ας σημειωθεί δε, ότι στις αρμοδιότητές του ανήκει και το Παρατηρητήριο Τιμών, το οποίο πολλές φορές έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων.


Τρανή απόδειξη της ασχετοσύνης με την οποία διοικεί ο κ. Γιάνναρης την Επιτροπή είναι το γεγονός ότι υπάλληλοι και τμήματα, επιφορτισμένα με το να «τρέχουν» τους διαγωνισμούς, δεν είναι ενημερωμένα για βασικές παραμέτρους της διαδικασίας, ούτε υπάρχει νομικός για να δώσει λύση. Αποτέλεσμα είναι να μην δέχονται νόμιμα έγγραφα λόγω άγνοιας και με τον τρόπο αυτό να εμποδίζουν εταιρείες να καταθέσουν τις προσφορές τους και να χάνουν τις προθεσμίες.


Επικίνδυνος για την υγιή επιχειρηματικότητα, επικίνδυνος για τα δημόσια νοσοκομεία, επικίνδυνος σε τελική ανάλυση για τους ασθενείς.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιάνναρης αποτελεί επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά. Την αποτυχία του σε αυτή την κρίσιμη θέση για τη δημόσια υγεία, ο κ. Γιάνναρης θα τη μοιραστεί με τον κ. Σαμαρά ή θα τη χρεωθεί μόνος; Όπως και να 'χει πάντως, οι επιλογές του πρωθυπουργού στον τομέα της Υγείας τον εκθέτουν για μία ακόμα φορά ανεπανόρθωτα.


Πηγή: newsbomb.gr


Διαβάστε επίσης:


Χαριστική βολή στα νοσοκομεία από Άδωνι: Δίνει το catering σε ιδιώτες


Γιούνκερ: «Λάθος» οι μεγάλες περικοπές στο ελληνικό σύστημα υγείας


Στην… υγεία των ξένων συμφερόντων!


Μπαλάκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο οι ασθενείς, λόγω διαθεσιμότητας


Απίστευτος εμπαιγμός σε ανασφάλιστους ασθενείς