ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ποιοι θα αξιολογήσουν τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που μεταπηδούν στο ΕΣΥ

Με τη συγκρότηση του Πενταμελούς Συμβουλίου Αξιολόγησης Ιατρών Ε.Σ.Υ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, ξεκινά και επίσημα η αξιολόγηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που εντάχθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία, μετά την περίοδο διαθεσιμότητας στην οποία είχαν ενταχθεί
Ποιοι θα αξιολογήσουν τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που μεταπηδούν στο ΕΣΥ

Με τη συγκρότηση του Πενταμελούς Συμβουλίου Αξιολόγησης Ιατρών Ε.Σ.Υ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, ξεκινά και επίσημα η αξιολόγηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που εντάχθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία, μετά την περίοδο διαθεσιμότητας στην οποία είχαν ενταχθεί.

Τα καθήκοντα του πρόεδρου της Επιτροπής σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναλαμβάνει ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ κυρίαρχο ρόλο στην Επιτροπή έχουν γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Έργο του Συμβουλίου θα είναι «ο έλεγχος των ουσιαστικών προσόντων των αιτούντων προς ένταξη στον κλάδο ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 25, παρ. 2 του ν. 4238/2014».


Συγκεκριμένα το πενταμελές Συμβούλιο Αξιολόγησης Ιατρών της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής απαρτίζεται από τους εξής:


1. Κοντοζαμάνης Βασίλειος, Διοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής, ως πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Ζώτο Σωτήριο, Αναπληρωτή Διοικητή της ίδιας Υ.ΠΕ.


2. Λιούλιας Αχιλλέας, Συντονιστής Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Θώρακος του Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο - Αμ. Φλέμινγκ», με αναπληρωτή τον Σβορώνο Γεράσιμο, Διευθυντή Γενικής Χειρουργικής του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία».


3. Σκουτέλης Αθανάσιος, Συντονιστής Διευθυντής Ε’ Παθολογικού Τμήματος του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο-Πολυκλινική», με αναπληρωτή τον Κοκκινάκη Ευάγγελο, Διευθυντή Α’ Παθολογικού Τμήματος του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο-Πολυκλινική».


4. Φουντούλης Κίμων, Διευθυντής Βιοπαθολόγος του Μικροβιολογικου΄Εργαστηρίου του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο-Πολυκλινική», με αναπληρωτή τον Αντύπα Αναστάσιο, Διευθυντή Βιοπαθολόγο του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματάς».


5. Αλεξανδράκου Παναγιώτα, Διευθύντρια-Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ψυχιατρικού Τμήματος του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο-Πολυκλινική», με αναπληρωτή τον Παπαγεωργίου Γεώργιο, Διευθυντή του Ψυχιατρικού Τμήματος του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο-Πολυκλινική».