ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έβγαλαν από το χειρουργείο άπορο ασθενή, καταγγέλλει το ΜΚΙΕ

Έβγαλαν από το χειρουργείο ανασφάλιστο ασθενή με καρδιοπάθεια, γιατί δεν είχε βιβλιάριο απορίας, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σύμφωνα με καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Έβγαλαν από το χειρουργείο άπορο ασθενή, καταγγέλλει το ΜΚΙΕ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΜΚΙΕ, «την προηγούμενη εβδομάδα ένας 54χρονος άνεργος και ανασφάλιστος πολίτης με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, που απαιτεί άμεση τοποθέτηση απιδινωτή, γιατί κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή του, εισήχθη μετά από μεγάλη προσπάθεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Το νοσοκομείο αρχικά αρνούνταν να δεχτεί υπεύθυνη δήλωση ότι θα τους προσκομίσει ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, όταν αυτό εκδοθεί, προκειμένου να προχωρήσουν στην επέμβαση τοποθέτησης. Στην συνέχεια μετά την επιμονή των θεράποντων γιατρών του ασθενή, το νοσοκομείο δέχτηκε να προχωρήσουν στην επέμβαση διότι κινδύνευε η ζωή του.

Ενώ ο ασθενής έχει εισαχθεί στο χειρουργείο μπαίνει μέσα ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου και υποχρεώνει τους γιατρούς να διακόψουν την διαδικασία, που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, γιατί έπρεπε ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας. Ο ασθενής ήταν ήδη με τον ορό στο χέρι και τον είχαν ξυρίσει την περιοχή εμφύτευσης του απινιδωτή».

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού «περιμένει απαντήσεις από το υπουργείο Υγείας και απαιτεί την άμεση εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο».