ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εφημερίες & μονιμοποίηση γιατρών θέτει ο Βαρνάβας στην συζήτηση του σ/ν στην Βουλή

Συνεδριάζει στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με ακρόαση φορέων στο νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Υγείας το οποίο αγγίζει μία σειρά θεμάτων, όπως μεταμοσχεύσεις, απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, ΕΟΦ (άμεση στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό), ιδιωτικές κλινικές, εξωσωματική γονιμοποίηση, ένταξη ψυχιατρικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ,  ΕΚΑΒ (τροποποίηση του Οργανισμού στο προσεχές διάστημα), νοσήλια εξωτερικού, τιμητικές αμοιβές σε γιατρούς, Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού κλπ.

Εφημερίες & μονιμοποίηση γιατρών θέτει ο Βαρνάβας στην συζήτηση του σ/ν στην Βουλή

Την ΟΕΝΓΕ τους νοσοκομειακούς γιατρούς δηλαδή, θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός τους κ. Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος θα θέσει το μείζον θέμα του κλάδου που είναι οι εφημερίες, η στελέχωση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και η μονιμοποίηση των γιατρών.

Ο κ. Βαρνάβας μιλώντας στο onMed αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι παρότι έχουμε καταθέσει εδώ και μήνες προτάσεις για τις εφημερίες, εν τούτοις δεν έχουν περιληφθεί στο νομοσχέδιο.

Η ΟΕΝΓΕ είχε προτείνει ο τρόπος καταβολής των κονδυλίων να πραγματοποιείται απευθείας από τους διοικητές των νοσοκομείων στους γιατρούς, χωρίς να παρεμβάλλονται οι πάρεδροι του Ελεγκτικού συνεδρίου.

Ένα άλλο ζήτημα επίσης που απασχολεί έντονα την ΟΕΝΓΕ, σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, είναι η μονιμοποίηση των γιατρών που έχουν συμπληρώσει ήδη 5 χρόνια εργασίας στο ΕΣΥ. Πρόκειται για σοβαρότατο θέμα, σημειώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, τι θα κάνουμε δηλαδή θα πρέπει μετά την 5ετία να τους διώξουμε, την ώρα που έχουμε ανάγκη από προσωπικό;

Ο κ. Βαρνάβας θα θέσει επίσης το θέμα της απογευματινών χειρουργείων, για το οποίο ο κλάδος αντιδρά, όπως και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι το εν λόγω νομοσχέδιο να κατατεθεί άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα ψηφιστεί, καθώς για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η Βουλή θα παραμείνει κλειστή.

Διαβάστε ακόμη:

Άδωνις: Το φακελάκι και το βαλιτσάκι γίνονται τώρα νόμιμα με τα απογευματινά χειρουργεία

Ο ΠΙΣ ζητά την απόσυρση της διάταξης για τα απογευματινά χειρουργεία