ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Άδωνις: Το φακελάκι και το βαλιτσάκι γίνονται τώρα νόμιμα με τα απογευματινά χειρουργεία

Ως νομιμοποίηση του «χρηματισμού» στο ΕΣΥ εμφανίζει τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις: Το φακελάκι και το βαλιτσάκι γίνονται τώρα νόμιμα με τα απογευματινά χειρουργεία

Με σημερινές του δηλώσεις σχετικά με την επικείμενη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων ο κ. Α. Γεωργιάδης δήλωσε ακριβώς τα εξής: «Είναι όλοι κερδισμένοι με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων και μια διαδικασία που σήμερα γίνεται κατά βάση παράνομα στα νοσοκομεία –με το λεγόμενο φακελάκι ή το λεγόμενο βαλιτσάκι- θα μπορεί να γίνεται νόμιμα, προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών».

Όπως είπε ο κ. Ά. Γεωργιάδης, το νομοσχέδιο σε μια-δυο βδομάδες θα είναι νόμος του κράτους.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει από το χώρο των γιατρών, ο υπουργός απάντησε:

«Οι γιατροί δεν είναι πάντα οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι. Οι περισσότεροι γιατροί θέλουν τα απογευματινά χειρουργεία. Οι περισσότεροι χειρουργοί, γιατί τα απογευματινά ιατρεία υπάρχουν ούτως ή άλλως στα νοσοκομεία. Αυτό το οποίο κάνουμε, είναι ότι δίνουμε την ευκαιρία πρώτον στους ασθενείς που επιλέγουν και έχουν την οικονομική δυνατότητα, να κάνουν την εγχείρισή τους γρηγορότερα. Στο χειρουργό να κερδίσει χρήματα και στο νοσοκομείο να κερδίσει επιπλέον χρήματα από αυτή τη διαδικασία. Και στον πολίτη ο οποίος δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει, να κάνει τη δική του εγχείριση το πρωί γρηγορότερα, γιατί κόσμος που ήταν και στην πρωινή σειρά, θα πηγαίνει το απόγευμα, εφόσον μπορεί. Άρα είναι όλοι κερδισμένοι και μια διαδικασία που σήμερα γίνεται κατά βάση παράνομα στα νοσοκομεία –με το λεγόμενο φακελάκι ή το λεγόμενο βαλιτσάκι- θα μπορεί να γίνεται νόμιμα, προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών»...