ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έκτακτη επιχορήγηση για τον Ερυθρό Σταυρό, ζητά η διοίκηση από τον Βορίδη

Την διερεύνηση της δυνατότητας επιβολής έκτακτης επιχορήγησης προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ζήτησε από τον νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη η διοίκηση του ΕΕΣ η οποία συναντήθηκε μαζί τους την περασμένη Παρασκευή 13 Ιουνίου.

Έκτακτη επιχορήγηση για τον Ερυθρό Σταυρό, ζητά η διοίκηση από τον Βορίδη

Εδικότερα, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» κ. Γρηγόριος Φιλ. Κωσταράς, συνοδευόμενος από μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Σ., επισκέφθηκε την Παρασκευή τον νέο υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τη θέση και τις συνθήκες λειτουργίας του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., στη δίωρη συνάντηση που ακολούθησε, αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζήτημα της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι επί σειρά μηνών απλήρωτοι εργαζόμενοι του Οργανισμού, θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τον νεοδιορισθέντα Υπουργό να διερευνήσει τη δυνατότητα καταβολής έκτακτης επιχορήγησης, ούτως ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες οικονομικές ανάγκες του Εθνικού Συλλόγου και να διασωθεί το πλούσιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, χωρίς ωστόσο να αναληφθεί οποιαδήποτε δέσμευση εκ μέρους του Υπουργού.

Ορισμένα ακόμη ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης αφορούσαν στο πρόσφατο ταξίδι του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. και αντιπροσωπείας της Διοίκησης στη Φλωρεντία, όπου διεξήχθη η 9η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού (4-6 Ιουνίου 2014). Στη Φλωρεντία, ο κ. Κωσταράς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ε.Σ./Ε.Η. κ. Tadateru Konoé, ενδεικτικό της σταθερής αποκατάστασης των σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τους διεθνείς παράγοντες, χάρη στη σταδιακή ρύθμιση σοβαρών εκκρεμοτήτων του παρελθόντος.

Ακόμη, ο κ. Βορίδης ενημερώθηκε για την ανάγκη υλοποίησης μιας συνολικής μεταρρυθμιστικής μελέτης για τον Οργανισμό, που θα οικοδομήσει εφεξής τη λειτουργία του σε στέρεες βάσεις, όπως επίσης και για την προοπτική σύστασης «Ομίλου Φίλων του Ε.Ε.Σ.». Σκοπός του τελευταίου θα είναι η προσέλκυση χορηγών και ανεξάρτητων προσώπων, με μακρά και καταξιωμένη διαδρομή στον τομέα ενασχόλησής τους, έτσι ώστε η συσπείρωση δυνάμεων σε ένα ενιαίο σύνολο να συνεισφέρει αποφασιστικά στην ισχυροποίηση του status του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.