ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υπέρ της αξιολόγησης ο Βορίδης, συζητά ωστόσο τις λεπτομέρειες

Υπέρ της αξιολόγησης των εργαζομένων στον χώρο της υγείας δηλώνει ο νέος υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, ωστόσο δεν είναι αντίθετος, να συζητήσει τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος αυτού.

Υπέρ της αξιολόγησης ο Βορίδης, συζητά ωστόσο τις λεπτομέρειες

Αυτό ανέφερε ο κ. Βορίδης στην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους του τύπου αναφορικά με το πρόγραμμα κατάρτισης των ανέργων σε ιατρικά και παραιατρικά επαγγέλματα και με αφορμή την αυριανή απεργία στο χώρο της υγείας. Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας τόνισε:

«Ελπίζω ότι θα συναντηθώ με τη συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών και των εργαζομένων για να μου θέσουν τα θέματά τους και να ακούσω τις απόψεις τους. Γνωρίζω ότι το βασικό θέμα το οποίο τους απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι το θέμα της αξιολόγησης. Εκεί όπως ξέρετε έχει ψηφιστεί ένας σχετικός νόμος και από εκεί και πέρα εγώ είμαι βεβαίως διατεθειμένος να συζητήσω, να δω. Αλλά θα σας πω εξ αρχής ότι επί της αρχής εγώ ήμουν τοποθετημένος υπέρ της αξιολόγησης».

Σχετικά με την επικείμενη πρόσληψη επικουρικών ιατρών στο ΠΕΔΥ, ο Υπουργός Υγείας γνωστοποίησε:

«Χθες υπήρξε μία απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για την κατανομή αυτών των 900 ιατρών και επομένως ας περιμένουμε την πρόοδο της διαδικασίας και επ' αυτού».