ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μένος των Διαγνωστικών Κέντρων κατά του ΠΙΣ για το πλαφόν: χαρακτηρίζει αυταρχικό το μέτρο

Τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και ειδικότερα την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης καρφώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Διαγνωστικών Κέντρων, αναφορικά με την πρόταση του πρώτου για επιβολή πλαφόν ανά πάροχο, το οποίο χαρακτηρίζει αυταρχικό και ισοπεδωτικό μέτρο. 

Μένος των Διαγνωστικών Κέντρων κατά του ΠΙΣ για το πλαφόν: χαρακτηρίζει αυταρχικό το μέτρο

Η Συντονιστική Επιτροπή των Διαγνωστικών Κέντρων, σε ανακοίνωσή της και σε έντονο ύφος στηλιτεύει τον ΠΙΣ, υπογραμμίζει ότι επιχειρείται να συντελεστεί για ακόμη μία φορά τεράστιο λάθος γιατί καταπατάει το δικαίωμα των ασφαλισμένων για ελεύθερη επιλογή γιατρού και καταγγέλει τις μεθοδεύσεις συντεχνιών, που κρύβονται πίσω από κάποια - όπως αναφέρει- Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

Αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Διαγνωστικών Κέντρων:

«Είμαστε αναγκασμένοι να αναδείξουμε για ακόμη μία φορά το τεράστιο λάθος που πάει να συντελεστεί με την επιβολή του αυταρχικού μέτρου του plafond ανά πάροχο, το οποίο ζήτησε πάλι ο Π.Ι.Σ. χωρίς να εκπροσωπεί τα Διαγνωστικά Κέντρα, στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 με τον νέο Υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη και το οποίο είναι ότι πιο αντιδημοκρατικό και ισοπεδωτικό μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί καταπατάει βάναυσα αφενός μεν το δικαίωμα των ασφαλισμένων για ελεύθερη επιλογή γιατρού και εργαστηρίου και αφετέρου αφαιρεί το κίνητρο του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων για αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα το μέτρο αυτό να στρέφεται στην κυριολεξία εναντίον της υγείας αλλά και της προσωπικής ελευθερίας των ασφαλισμένων πολιτών αυτής της χώρας.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτές από κάποιες συντεχνίες οι οποίες κρυπτόμενες πίσω από κάποια Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης προσπαθούν να προωθήσουν τα ιδιοτελή συμφέροντά τους και αναμένουμε την συνάντηση με τον νέο Υπουργό Υγείας την οποία έχουμε ζητήσει από τις 11 Ιουνίου, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, για να τον ενημερώσουμε για τις θέσεις μας στα καυτά και επείγοντα θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.) και να προτείνουμε λύσεις οι οποίες υπηρετούν πρωτίστως το κοινωνικό σύνολο και γενικότερα την υγεία του Ελληνικού λαού».

Διαβάστε ακόμη:

Τι είπαν οι γιατροί στην πρώτη τους συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη