ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εξώδικο ΙΣΑ σε Κοντό για διαπόμπευση του ιατρικού σώματος

Εξώδικη διαμαρτυρία στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, για την διαπόμπευση του ιατρικού σώματος, απέστειλε την Τρίτη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Γιώργος Πατούλης.

Εξώδικο ΙΣΑ σε Κοντό για διαπόμπευση του ιατρικού σώματος

Στο εξώδικο, ο κ. Πατούλης, αναφέρεται στο ζήτημα των 59 γιατρών στους οποίους η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αφαίρεσε το δικαίωμα της συνταγογράφησης για την παραγγελία παρακλινικών εξετάσεων, βασιζόμενη σε αδιευκρίνιστα λογιστικά και στατιστικά στοιχεία όπως αναφέρει.

Οι γιατροί αυτοί, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, «απώλεσαν το δικαίωμα άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος εξαιτίας της επιβληθείσας ποινής. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, για τέσσερις ολόκληρους μήνες, ενώ εν τέλει η ΥΠΕΔΥΦΚΑ εξ όσων γνωρίζουμε απεφάνθη ότι δεν προέκυψαν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής τους. Πλην όμως η επιβληθείσα από τον ΕΟΠΥΥ ποινή, τους προκάλεσε όπως γίνεται σαφές ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη αλλά και υλική ζημία».

Το ζήτημα αυτό της δυσφήμισης των γιατρών παραμένει, σύμφωνα με το εξώδικο, παρά το γεγονός ότι πέρασαν 7 μήνες, και παρά το γεγονός ότι έχουν αποσταλεί επιστολές και έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές εκκλήσεις από την πλευρά του ΙΣΑ.

Διαβάστε αναλυτικά το εξώδικο