ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: Τομή τα απογευματινά χειρουργεία για την περιφέρεια

Τομή ιδιαίτερα για τα περιφερειακά νοσοκομεία της επαρχίας, όχι όμως για τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων περιφερειών χαρακτήρισε τα απογευματινά χειρουργεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση για το σχέδιο νόμου: «Προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της Εκτελεστικής Οδηγίας 2012/25/ΕΕ της Επιτροπής της 9ης Οκτωβρίου 2012 για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή, μεταξύ των κρατών-μελών, ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση - Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία και την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και λοιπές διατάξεις».

Γρηγοράκος: Τομή τα απογευματινά χειρουργεία για την περιφέρεια

Θα δούμε όμως, όπως είπε, πόσα από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, των μεγάλων περιφερειών, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις τα απογεύματα.

Όπως τόνισε, «Θα εξειδικεύσουμε τις χειρουργικές επεμβάσεις με μια υπουργική απόφαση, για να δούμε τελικά εάν τα νοσοκομεία τα οποία πραγματικά το πρωί έχουν κλειστές αίθουσες χειρουργείων, μπορούμε να τα ανοίξουμε και το απόγευμα».

Αναφερόμενος στο θέμα των εσόδων από την κίνηση αυτή, υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια βαθιά μελέτη στο θέμα αυτό, για να δούμε εάν τελικά υπάρχουν έσοδα στα νοσοκομεία από αυτό που θα κάνουμε. Είναι κάτι στο οποίο πειραματιζόμαστε. Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Και πρέπει να γίνει, γιατί το ιατρικό σώμα και οι υγειονομικοί το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις, όπως υπέστησαν βέβαια μειώσεις στο εισόδημά τους και στους μισθούς τους όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι «το νομοσχέδιο αυτό θα καλύψει μερικές ανάγκες, αλλά πρέπει να δούμε σε βάθος το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά νοσοκομεία. Πιστεύω ότι οι 2.500 χιλιάδες προσλήψεις που ήδη εξήγγειλε χθες ο Υπουργός είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν φτάνει. Τα νοσοκομεία της Αθήνας θα πρέπει να τα δούμε σε βάθος. Τα νοσοκομεία περνάνε μεγάλη κρίση και βέβαια ακολουθούν την κρίση της ελληνικής οικονομίας και της ελληνική κοινωνίας».

Διαβάστε ακόμη:

Ασφαλιστικές δικλείδες για τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία