ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς νόμιμο τίτλο σπουδών ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών

Άλλος ένας διοικητής δημόσιου νοσοκομείου με σοβαρές παρατυπίες στους τίτλους σπουδών του, εντοπίστηκε από τους ελέγχους του υπουργείου Υγείας.

Χωρίς νόμιμο τίτλο σπουδών ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών

Μετά την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Έλενα βενιζέλου, ανακλήθηκε από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ο διορισμός του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Θεόδωρο Κουκάκη.

Στα τυπικά προσόντα του διοικητή διπιστώθηκαν παρατυπίες, καθώς ο αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλος σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας έχουν εκδοθεί στο όνομα προσώπου με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά με διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης

Ο κ. Θ. Κουκάκης, εκτελωνιστής στο επάγγελμα, είχε διοριστεί και κατά τη διετία 2008- 2010 στη διοίκηση του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Ο κ. Κουκάκης είχε τοποθετηθεί στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Γρεβενών τον Νοέμβριο του 2013 με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ύστερ από πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ.

Στο βιογραφικό του ο κ. Κουκάκης είχε δηλώσει αναφορικά με τη μόρφωση του τα εξής: ψυχολογία- μεταπτυχιακό, τελωνειακή νομική, αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο στέλεχος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε αποπεμφθεί η αναπληρώτρια διοικήτρια του μαιευτηρίου «ΕΛΕΝΑ» καθώς διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχου του τίτλου σπουδών της ότι αυτός ήταν πλαστός.

Με αφορμή την υπόθεση της αναπλ. Διοικήτρια του "Ελενα Βενιζέλου", η Εταιρία Managment Υπηρεσιών Υγείας είχε καταγγείλει ότι υπάρχουν άλλες τουλάχιστον έξι περιπτώσεις διοικητών του ΕΣΥ με πλαστούς ή ανύπαρκτους τίτλους σπουδών.

Χωρις τιτλο 3