ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ιπποκράτειο: τι κρύβεται πίσω από την επαναξιολόγηση των 3 γιατρών;

Στο μάτι του κυκλώνα και συγκεκριμένα του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μπαίνει ένα ακόμη νοσοκομείο και ειδικότερα μία από τις πιο σημαντικές Κλινικές που διαθέτει η χώρα μας, αυτή της Καρδιολογικής του Ιπποκράτειου.
Ιπποκράτειο: τι κρύβεται πίσω από την επαναξιολόγηση των 3 γιατρών;

Στο μάτι του κυκλώνα και συγκεκριμένα του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μπαίνει ένα ακόμη νοσοκομείο και ειδικότερα μία από τις πιο σημαντικές Κλινικές που διαθέτει η χώρα μας, αυτή της Καρδιολογικής του Ιπποκράτειου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας του υπουργείου Υγείας ζητά επαναξιολόγηση των τίτλων και πιστοποιητικών τριών καρδιοχειρουργών, δημιουργώντας σοβαρές υπόνοιες, ότι εδώ κάτι άλλο μπορεί να κρύβεται.

Συγκεκριμένα, η γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας του υπουργείου Υγείας σε έκθεσή της διαπιστώνει ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία που ορίζει ο νόμος για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των καρδιοχειρουργών, γεγονός που εκτιμά ότι συμπαρασύρει και τη νομιμότητα της συμμετοχής τους στις σχετικές εξετάσεις στην Ελλάδα. Η αρμόδια Διεύθυνση ανασύρει, όπως φαίνεται από το κείμενο της έκθεσης από τα 25ετή αρχεία της, τις υποθέσεις που αφορούν στους τρεις καρδιοχειρουργούς του Ιπποκράτειου και επιχειρεί να καταγράψει την ημερολογιακή σειρά με την οποία κατατέθηκαν οι τίτλοι σπουδών αλλά και τις αρμόδιες κάθε φορά υπηρεσίες.


Οι εν λόγω καρδιοχειρουργοί λοιπόν, στοχοποιούνται σύμφωνα με την έκθεση, για τυχόν πράξεις και παραλείψεις όχι δικές τους, αλλά της δημόσιας διοίκησης, συγκεκριμένα της σημερινής Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία) Αθηνών, κατά την διαδικασία αναγνώρισης των τίτλων.


Το γεγονός αυτό, όπως σχολιάζουν γιατροί άλλων νοσοκομείων, αποτελεί ένα πρώτο δείγμα του τι πρόκειται να επακολουθήσει στο ΕΣΥ, καθώς πολλές είναι οι φωνές που αναφέρουν ότι το Ιπποκράτειο έχει μπει για τα καλά στο μάτι πολλών υπουργών Υγείας τα τελευταία χρόνια για επικείμενο κλείσιμο ( με την λογική ότι στο κέντρο της Αθήνας έχουν μαζευτεί πολλά νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν και σχετικές εκθέσεις που μιλάνε για αποκέντρωση με δημιουργία καινούριων νοσηλευτηρίων ή μονάδων υγείας προς την περιοχή του αεροδρομίου). Και φυσικά πως μπορεί να κλείσει ένα νοσηλευτήριο; απλά από το να ξεκινήσει η συρρίκνωση από τις βαριές Κλινικές όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η Καρδιοχειρουργική.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κλινική του Ιπποκράτειου σηκώνει το βάρος των καρδιοχειρουργικών περιστατικών της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας, μαζί με την αντίστοιχη του Ευαγγελισμού (οι δύο κλινικές εφημερεύουν εναλλάξ). Χαρακτηριστικό δε της μεγάλης σημασίας που έχει η συγκεκριμένη Κλινική του Ιπποκράτειου για όλη την χώρα, είναι ότι κάθε χρόνο διενεργούνται περισσότερες από 450 καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.


Διαβάστε επίσης


«Όχι» των εργαζομένων του «Αττικόν» στην αξιολόγηση

Παράταση στην αξιολόγηση δίνει η κυβέρνηση


ΠΟΕΔΗΝ: Αντίσταση στην αξιολόγηση των εργαζομένων του ΕΣΥ

Αξιολόγηση δαπανών του ΕΣΥ από Γερμανούς, με νόμο του Άδωνι