ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αρεταίειο & Αιγινήτειο: Δε θα γίνει Αξιολόγηση, γιατί οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αξιολογηθεί με την προσφορά τους

Αρεταίειο & Αιγινήτειο: Δε θα γίνει Αξιολόγηση, γιατί οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αξιολογηθεί με την προσφορά τους

Δεν μπορεί να γίνει και δε θα γίνει επιμερισμός ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης στο Αρεταίειο και το Αιγινήτειο, όπως αποφάνθηκαν οι διοικήσεις των δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, μετά από συζήτηση των Εφορειών των δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ- ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ( Δ.Σ ) που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου, και η οποία οδήγησε σε ομόφωνες αποφάσεις η θέση των δύο διοικήσεων για την Αξιολόγηση του Προσωπικού, είναι η εξής:

"Είναι ουσιαστικά και τυπικά ανέφικτο να κάνουμε αξιολόγηση για τους παρακάτω λόγους:

1)Τα Νοσοκομεία αυτά εκ της φυσεώς τους και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα τους (1.000 φοιτητές ανά έτος) έχουν ανάγκη περισσότερου από το υπάρχον προσωπικό.

2) Επειδή την τελευταία δεκαετία δεν έχουν διοριστεί εργαζόμενοι στις θέσεις των αφυπηρετησάντων , το κενό που έχουμε στις οργανικές θέσεις είναι μεγαλύτερο της τάξης του 40%

3) Επειδή επί δεκαετία δεν έχουν διοριστεί νέοι εργαζόμενοι, οι υπηρετούντες έχουν υποστεί τη δοκιμασία του χρόνου και τη διαδικασία των αξιολογήσεων για τόσο διάστημα που είναι αρκετό για την αξιολογήσή τους.

4) Είναι ενδεικτικό και χαρακτηριστικό το γεγονός ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στη Νοσηλευτική, Τεχνικοί και Γενικών Καθηκόντων εργασία, οι οποίοι για τις ανάγκες της υπηρεσίας εργάζονται αντί για πέντε ημέρες έξι ή επτά, ώστε η υπηρεσία να οφείλει δεδουλευμένα ρεπό που αντιστοιχούν σε δεκάδες ημέρες έως και εκατό. Παρεμφερή φαινόμενα θα μπορούσαν να αναφερθούν και στις άλλες ομάδες εργαζομένων.

Είναι ευνόητο πως τέτοιες ομάδες υπαλλήλων έχουν ήδη καταξιωθεί σε βαθμό επαίνου.

Τα Νοσοκομεία αυτά λόγω της σοβαρής αποστολής τους για τους ασθενείς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής πρέπει να διατηρήσουν τη δυνατότητά τους να λειτουργούν στο επίπεδο που τους αρμόζει θωρακίζοντας έτσι το σύστημα δημόσιας υγείας που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η Κοινωνία μας, ειδικά σήμερα που έχουμε τόσους ανασφάλιστους και άνεργους.

Την απόφαση υπογράφει ο Πρόεδρος Καθηγητής Διονύσιος Βώρος.

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen