ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σωτήρια παρέμβαση Ηλία Ψινάκη για το Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης

Την απόσπαση 8 γιατρών στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης εξασφάλισε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, παρά το γεγονός ότι αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Σωτήρια παρέμβαση Ηλία Ψινάκη για το Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης

Στο Κ. Υ. Νέας Μάκρης υπηρετούν 3 γιατροί, η σύμβαση των οποίων λήγει στις 8 Αυγούστου, οπότε το Κέντρο Υγείας θα λειτουργούσε μόνο με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό! Πρόκειται για ένα από τα πλέον μάχιμα Κέντρα Υγείας αφού κάθε καλοκαίρι καλείται να εξυπηρετήσει περίπου 16.000-18.000 ασθενείς.

Ο Ηλίας Ψινάκης επικοινώνησε με τον υποδιοικητή της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας, Σωτήρη Ζώτο, στον οποίο εξέθεσε το τεράστιο πρόβλημα που πρόκειται να δημιουργηθεί από την απουσία γιατρών και εξασφάλισε τη δέσμευση ότι θα αποσπασθούν στο Κέντρο Υγείας 8 γιατροί

Ο κ. Ψινάκης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ζώτο και δήλωσε ότι με την άμεση παρέμβασή του κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, προσθέτοντας ότι το παράδειγμά του πρέπει να το ακολουθήσουν όσοι ασχολούνται με τη δημόσια διοίκηση και παρακάμπτουν τη γραφειοκρατία για την εξυπηρέτηση των ασθενών.