ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΑΧΕΠΑ υπερβαίνει τον προϋπολογισμό του για τα αντιρετροϊκά φάρμακα με εντολή Βορίδη

Εντολή στον διοικητή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης "ΑΧΕΠΑ", κ. Παντελιάδη, να προχωρήσει σε υπέρβαση του ειδικού κωδικού του προϋπολογισμού του ιδρύματος ο οποίος αφορά τα αντιρετροϊκά φάρμακα για τους εκατοντάδες οροθετικούς εξωτερικούς ασθενείς του "ΑΧΕΠΑ", έδωσε την Πέμπτη ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βεντούρης, σε συνέχεια της εντολής του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

Το ΑΧΕΠΑ υπερβαίνει τον προϋπολογισμό του για τα αντιρετροϊκά φάρμακα με εντολή Βορίδη

Αντίστοιχη εντολή δόθηκε και για την αυξητική ορμόνη και τους παράγοντες αίματος.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος αναφερόμενος σε δημοσίευμα που αναφέρεται στην έλλειψη φαρμάκων για οροθετικούς ασθενείς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε: «το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε όλοι οι οροθετικοί ασθενείς, τόσο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στο σύνολό τους, να λαμβάνουν απρόσκοπτα και χωρίς καθυστέρηση τη θεραπεία τους.
Η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση».

Εν τω μεταξύ, προκείμενου να μην παρατηρούνται πλέον προβλήματα χρηματοδότησης των συγκεκριμένων φαρμάκων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, οι διοικητές της 1ης και 4ης ΥΠΕ κ.κ. Κοντοζαμάνης και Βεντούρης, πρότειναν τα αντιρετροϊκά φάρμακα, οι αυξητικές ορμόνες, οι παράγοντες αίματος και τα ογκολογικά φάρμακα υψηλού κόστουςνα χορηγούνται στους εξωτερικούς ασθενείς του ΕΣΥ, είτε με απευθείας χρέωση στον ΕΟΠΥΥ είτε με την λειτουργία απογευματινών φαρμακείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά εκτός μητρώων δεσμεύσεων των νοσοκομείων.

Η πρόταση θα πρέπει τώρα, να εγκριθεί από τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ