ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το Θεαγένειο «φύλακας άγγελος» των ανασφάλιστων

Ασπίδα σε ανασφάλιστους αποτελούν τα δημόσια νοσοκομεία στα πέτρινα χρόνια της κρίσης που πέρασε η χώρα μας – και η οποία βιώνει ακόμη τα απόνερά της. Το ΕΣΥ και οι άνθρωποι που το υπηρετούν, έβαλαν τεράστια πλάτη για να σηκώσουν το βάρος των πολιτών που ξαφνικά είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, και ταυτόχρονα να αυξάνεται η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα, και οι ίδιοι ανήμποροι να μην μπορούν να κάνουν κάτι.

Το Θεαγένειο «φύλακας άγγελος» των ανασφάλιστων

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η προσέλευση των ασθενών στο ΕΣΥ αυξήθηκε κατά 300%.

Όμως τα δημόσια νοσοκομεία δεν έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους μόνο στους ασφαλισμένους πολίτες αλλά και στους ανασφάλιστους, τους οποίους δεν εξαίρεσαν.

Το Θεαγένειο Αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έχει αποδειχθεί στην κυριολεξία ασπίδα και «φύλακας άγγελος» για την ευπαθή αυτή ομάδα των συμπολιτών μας, δημιουργώντας παράλληλα δίκτυο που χορηγεί φάρμακα σε άπορους ασθενείς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Το νοσοκομείο συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας κοινωνικής αλληλεγγύης με τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες αλλά και απλούς πολίτες που θέλουν να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη. Το δίκτυο «Νοιάζομαι» απευθύνεται σε όποιον μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια να μην μείνει κανένας ανασφάλιστος ακάλυπτος και χωρίς την αναγκαία του περίθαλψη.Το δίκτυο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του νοσοκομείου τον Δεκέμβριο του 2013. Οι ενδιαφερόμενοι, είτε φορείς, είτε φυσικά πρόσωπα, μπορούν να έρθουν σε επαφή με την διοίκηση του νοσοκομείου και να προσφέρουν χρήματα ως δωρεά, ή κάποια υπηρεσία που θα εξοικονομούσε χρήματα στο νοσοκομείο, προκειμένου να διαθέσει το αντίστοιχο ποσό στους ανασφάλιστους.

Διαβάστε ακόμη:

Φάρμακα σε Ανασφάλιστους: Πώς θα λυθεί το «μαθηματικό παράδοξο» της κάλυψής τους, αναρωτιέται το ΜΚΙΕ

«Ταμείο Ανασφάλιστων» η νέα πατέντα της ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση