ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα σε Σωματεία: έμφαση στην διασφάλιση θέσεων εργασίας & στην εξάλειψη του στίγματος

Την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας με αφορμή την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, έδωσε την Τρίτη η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα η οποία συναντήθηκε με τα Σωματεία Εργαζομένων των Ψυχιατρικών νοσοκομείων Δαφνί και Δρομοκαίτειο.

Παπακώστα σε Σωματεία: έμφαση στην διασφάλιση θέσεων εργασίας & στην εξάλειψη του στίγματος

Η κυρία Παπακώστα επέμεινε ιδιαίτερα στο εργασιακό κομμάτι, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι ειδικότητες των εργαζομένων θα απορροφηθούν στην νέα εποχή που ετοιμάζεται αναφορικά με την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Την ίδια ώρα, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της άρσης του στίγματος, επισημαίνοντας, ότι η αποασυλοποίηση των ψυχικά πασχόντων θα πρέπει να γίνει με έμφαση στην προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών.

Επανέλαβε και η ίδια ότι η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνο, τον Ιούνιο του 2015, ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τελειώσει η χωροθέτηση των ψυχιατρικών κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία η οποία εκπονείται από τεχνικά κλιμάκια.

Βεβαίως οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τις επιφυλάξεις τους για το εγχείρημα της απουασυλοποίησης, ωστόσο η κυρία Παπακώστα ζήτησε την συμβολή τους στο μεγάλο αυτό εγχείρημα, τονίζοντας, ότι είναι ανοικτή σε προτάσεις και συνεργασίες. Παρακάλεσε ωστόσο, να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί εκατέρωθεν.

Αναφορικά με την επιχορήγηση που έχει αιτηθεί από τα ΕΣΠΑ ύψους 30 εκατ. ευρώ, η υφυπουργός Υγείας, ανέφερε στους εργαζόμενους, ότι το ποσό αυτό αφορά στην περιφεριακή ενίσχυση με στόχο να αξιοποιηθούν όλες οι δομές ψυχικής υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Η ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και το καυτό πόρισμα

ΑΡΣΙ: Όχι στο κλείσιμο των ψυχιατρείων & την εξόντωση των ασθενών