ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: ενίσχυση του νοσοκ. Σύρου & ένταξή του στην Task Force Αιγαίου

Γρηγοράκος: ενίσχυση του νοσοκ. Σύρου & ένταξή του στην Task Force Αιγαίου

Την οικονομική ενίσχυση του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, την άμεση ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό, αλλά και την ένταξή του κατά προτεραιότητα στο νέο σύστημα υποστήριξης κρίσιμων θεμάτων υγείας της νησιωτικής περιοχής του Αιγαίου (task force), ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

O Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας είχε συνάντηση εργασίας την Τρίτη με τον Γενικό Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόδωρο Παπαδημητρίου και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» κ. Ιώαννη Πετράκη, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Σύρου και των Κέντρων Υγείας.

Ο κ. Γρηγοράκος ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και την άμεση ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά τη θερινή περίοδο, λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο χώρο ευθύνης του Νοσοκομείου Σύρου.

Παράλληλα σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες υποστήριξης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας σε θέματα Δημόσιας Υγείας. Ο κ. Γρηγοράκος θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Σύρου προκειμένου να συζητήσει με τους φορείς και να δώσει επιτόπου λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα στον χώρο της υγείας.

Επίσης ο Υπουργός Αναπληρωτής τόνισε ότι το Νοσοκομείο Σύρου θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο νέο σύστημα υποστήριξης κρίσιμων θεμάτων υγείας της νησιωτικής περιοχής του Αιγαίου (task force).

Διαβάστε ακόμη:

Γρηγοράκος: Μία «Task Force» για το Αιγαίο & έτοιμοι οι διορισμοί των γιατρών της περιοχής