ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος: Διασύνδεση υγείας, κρουαζιέρας & ιατρικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Λάμπρου, είχε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος στην οποία συζήτησαν την προώθηση του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας στην Ελλάδα, μέσω της χρήσης κρουαζιεροπλοίων.

Γρηγοράκος: Διασύνδεση υγείας, κρουαζιέρας & ιατρικού τουρισμού

Ο κ. Γρηγοράκος, τόνισε ότι η διασύνδεση των νησιωτικών περιοχών με την προοπτική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού και στον τομέα της κρουαζιέρας αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες για την ανάπτυξη και την οικονομία των περιοχών αυτών και την αύξηση της απασχόλησης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διασύνδεση μεταξύ του τομέα της υγείας και του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας και στα οφέλη που θα προκύψουν από τη συνεργασία στον τομέα της υγείας. Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα σύνδεσης του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας με το σχέδιο «task force» που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας ζήτησε από την Ένωση να κατατεθεί άμεσα μια πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού θα εργαστεί για την προώθηση του καινοτόμου εγχειρήματος.

Κατά το τέλος της συνάντησης ήταν παρόντες οι κ,κ. Παναγιώτης Σκουλής και Αντώνης Φελούρης, από την οργανωτική επιτροπή του «Φειδιππίδειου Δρόμου», ο οποίος θα διεξαχθεί στην Πελοπόννησο τον επόμενο μήνα. Ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε στην ιστορική και πολιτιστική σημασία της δράσης αυτής και επεσήμανε ότι τίθεται υπό την αιγίδα και την υγειονομική κάλυψη του Υπουργείου Υγείας. Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας προσφέρθηκε να καλύψει με χορηγία τη δράση αυτή.

Διαβάστε ακόμη:

Αποδυναμώνουν τα κεντρικά νοσοκομεία για να στελεχώσουν τα νησιά - Περίεργες αποσπάσεις

Γρηγοράκος: ενίσχυση του νοσοκ. Σύρου & ένταξή του στην Task Force Αιγαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ