ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οδοντίατροι: Ζητούν στήριξη του κράτους για να μην ταξιδεύουν οι Έλληνες ...στα Σκόπια

Την ανάγκη το κοινωνικό κράτος και η κυβέρνηση να στηρίξουν τον Οδοντιατρικό κλάδο, ζητά η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η οποία όπως σημειώνει, περνά δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, η ΕΟΟ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, η οποία εκκρεμεί εδώ και καιρό, με στόχο να ζητήσει να πάψουν μία σειρά από δυσβάστακτα χαράτσια και να γίνουν πιο ελκυστικές οι υπηρεσίες της προς όφελος των πολιτών αλλά και των ιδίων των επαγγελματιών. 

Οδοντίατροι: Ζητούν στήριξη του κράτους για να μην ταξιδεύουν οι Έλληνες ...στα Σκόπια

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή, είναι κάποια "διαφημιστικά" ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού, για τα οποία, όπως αναφέρει η ΕΟΟ «δεν ζητήθηκε η γνώμη έστω στοιχειωδώς από την Οδοντιατρική Ομοσπονδία».

«Για πολλοστή φορά, τα ΜΜΕ προβάλλουν μονοδιάστατα, το πολύ σοβαρό θέμα της οδοντιατρικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών σε παραμεθόριες χώρες όπως τα Σκόπια και τον τρόπο προσέγγισης των Ελλήνων, εις βάρος του Οδοντιατρικού κλάδου», αναφέρει η ΕΟΟ και τονίζει στην συνέχεια:

«Είναι αυτονόητο πως η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, (Ε.Ο.Ο.) δεν μπορεί να δράσει αποτρεπτικά ή κατασταλτικά, στην δημοσιοποίηση σχετικών ρεπορτάζ! Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εξαντλεί όλα τα μέσα που διαθέτει ώστε να παρέμβει θεσμικά στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρας για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος μας!

Πιο πρόσφατη ήταν η παρέμβαση της Ε.Ο.Ο. στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στέλνοντας επιστολή στην οποία καταγράφονται όλα εκείνα τα μέτρα που οφείλει να λάβει το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες Οδοντιάτρους, να γίνουν πιο ελκυστικές οι υπηρεσίες τους από ότι είναι σήμερα για τους συμπατριώτες μας αλλά και πιο ανταγωνιστικοί με τους "ανταγωνιστές" των βαλκανικών χωρών που φορολογούνται με 10% (και όχι με 26%), έχουν χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ για την αγορά υλικών, χαμηλότερο μισθολογικό κόστος, χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, μεγαλύτερες δυνατότητες απόσβεσης παγίων, δεν έχουν δυσβάσταχτες έκτακτες φορολογήσεις, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, παράλογους φόρους στα καύσιμα, στο ρεύμα κ.ά.

Παράλληλα, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Κατσίκης έχουν ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση από τον νέο Υπουργό Οικονομικών η οποία ακόμα εκκρεμεί. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η συνάντηση δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα λόγω σκοπιμότητας. Ο νέος Υπουργός Οικονομικών γυρνάει την πλάτη στην οδοντιατρική περίθαλψη των Ελλήνων πολιτών; .

Μήπως σκοπίμως διαφεύγει από κάποιους έγκριτους δημοσιογράφους η απουσία του κοινωνικού κράτους από την Οδοντιατρική την στιγμή μάλιστα που ο ΕΟΠΥΥ συζητάει τιμές μικρότερες και από αυτές των Σκοπίων (9€ το σφράγισμα) ή μήπως σκοπίμως στήνονται όλα αυτά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Είναι εμφανές/προφανές πως "η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία δεν κομίζει Γλαύκα εις Αθήνας"!

Οι πολιτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ποιές πρωτοβουλίες και ποιες αποφάσεις οφείλουν να λάβουν για να βελτιώσουν τις συνθήκες του "επιχειρείν" και της ανταγωνιστικότητας! Η Ε.Ο.Ο. είναι εδώ για να τους τα υπενθυμίζει! Δυστυχώς δεν μπορεί να πάρει η ίδια το στυλό και να τις υπογράψει ώστε να γίνουν νόμοι του Κράτους!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ