ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Θα παράγει μόνο του το οξυγόνο ιατρικής χρήσης

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Θα παράγει μόνο του το οξυγόνο ιατρικής χρήσης

Την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ιδέας ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γεώργιος Μπέζος.

Πρόκειται για την εγκατάσταση δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης, απαλλάσσοντας το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, από το 2015, από το δυσβάσταχτο οικονομικά βάρος που ανερχόταν ετησίως στα 400.000 ευρώ.

Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα, που γεννήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, αγκαλιάστηκε και «δουλεύτηκε» με μεθοδικότητα. Ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση λόγω υποβολής αλλεπάλληλων αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, το Νοσοκομείο Καλαμάτας πήρε το πράσινο φως, έχοντας πια στα χέρια του και την απόφαση του Δικαστηρίου, και προχώρησε χθες στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία. Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα είναι το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο που θα παράγει μόνο του το οξυγόνο ιατρικής χρήσεως που χρειάζεται.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 550.000 ευρώ και αν υπολογιστεί ότι το ετήσιο κόστος μέχρι σήμερα για το οξυγόνο ιατρικής χρήσης ανερχόταν στα 400.000 ευρώ, σε πολύ σύντομο διάστημα θα έχει γίνει απόσβεση.

Ο κ. Μπέζος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο τη δεύτερη σπουδαία πανελλαδική παρέμβαση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ύστερα από αυτή της ενεργειακής εξοικονόμησης, και κάλεσε τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καλαμάτας, καθώς θα είναι τεράστια τα ποσά που θα εξοικονομήσει το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: tharrosnews.gr