ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σαμαράς στη ΔΕΘ: Όλες οι περικοπές στην Υγεία έγιναν μόνο για εξορθολογισμό των δαπανών

Ειδική αναφορά στο κομμάτι της Υγείας και της φαρμακευτικής πολιτικής πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Σαμαράς στη ΔΕΘ: Όλες οι περικοπές στην Υγεία έγιναν μόνο για εξορθολογισμό των δαπανών

Ο κος Σαμαράς υπογράμμισε με έμφαση ότι οι όποιες περικοπές έγιναν στον χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου έγιναν καθαρά για λόγους εξορθολογισμού τόσο της φαρμακευτικής όσο και της νοσοκομειακής δαπάνης.

Όμως ο πρωθυπουργός αναφορικά με την τεράστια υγειονομική "βόμβα" που είναι έτοιμη να εκραγεί και που είναι οι ανασφάλιστοι αλλά και οι χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι με δυσκολία βρίσκουν τα φάρμακά τους και έχουν μια αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη, αρκέστηκε απλά σε μια μικρή αναφορά.

Γιατί όλα τα πράγματα, κυρίως στην Υγεία, δεν πρέπει να τα μετράμε λογιστικά (γεγονός που πράττει εδώ και χρόνια η Τρόικα μαζί με την κυβέρνηση).

Μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του δήλωσε:

"Δεν ψήφισαν οι κύριοι αυτοί (σ.σ. αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ) ούτε τις μειώσεις στη φαρμακευτική δαπάνη ούτε τις μειώσεις του κέρδους στη διακίνηση του φαρμάκου, ούτε τα γενόσημα (...) Μέχρι τώρα, η δαπάνη της υγείας ήταν ανεξέλεγκτη. Σήμερα, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν συνεχή έλεγχο. Σήμερα, η δαπάνη για τα φάρμακα έχει μειωθεί κάτω από το μισό, ενώ αυξήθηκε η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών σε φθηνά φάρμακα (...) Σήμερα, στην Ελλάδα για πρώτη φορά, έχουμε κάλυψη των ανασφάλιστων".