ΦΑΡΜΑΚO

Οι φαρμακοποιοί δεν γίνονται αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης

Οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης, αναφέρει ο ΠΦΣ, με αφορμή το έκτακτο ραντεβού που ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς την Παρασκευή το απόγευμα από τους φορείς της υγείας και του φαρμάκου. Ο ΠΦΣ στηλιτεύει το γεγονός ότι μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, ο κ. Σαμαράς ζήτησε να γίνει η συνάντηση, ενώ οι φαρμακοποιοί ζητούσαν συνάντηση από τις αρχές Οκτωβρίου.          

Οι φαρμακοποιοί δεν γίνονται αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης

Και για τον λόγο αυτό ίσως, οι εκπρόσωποι του κλάδου, απείχαν από την συνάντηση στην οποία παρόντες ήταν οι κ.κ. Μ. Βλασταράκος, Γ. Πατούλης και Αθ. Κατσίκης.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από τις αρχές Οκτωβρίου έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας και μάλιστα επίμονα και επανειλημμένως, αναφέρει ο ΠΦΣ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας τα εξής: «Δυστυχώς όμως, δεν υπήρξε ανταπόκριση και ενώ είναι τοις πάσι γνωστόν, ότι τα προβλήματα που αφορούν τους 12.000 φαρμακοποιούς αλλά και χιλιάδες ασφαλισμένων παραμένουν άλυτα.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να μας συναντήσει και μας παρέπεμψε στον Γενικό Γραμματέα του κόμματος.
Ξαφνικά και μόλις μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές το γραφείο του Πρωθυπουργού μας «θυμήθηκε» και μας ενημέρωσε ότι ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε το αίτημά μας για συνάντηση. Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ αρνήθηκε μια τέτοια συνάντηση γιατί οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.

Άλλωστε, όπως είναι ήδη γνωστό, είχε προηγηθεί η εκδήλωση του ΠΦΣ την Τετάρτη 14/1/2015, παρουσία των εκπροσώπων των τομέων υγείας όλων των πολιτικών κομμάτων, που άκουσαν και πήραν θέση για τα τεκταινόμενα στον φαρμακευτικό κλάδο».

Διαβάστε ακόμη:

Οι γιατροί ζητούν από τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά την υγεία, έστω και τώρα

ΠΦΣ και Πολιτικά κόμματα: Πώς μια συζήτηση βγάζει κυβέρνηση